КМДА Київська міська державна адміністрація


13 квітня 2017

У Солом’янській РДА відбулася перша публічна презентація проектів аудиту енергоефективності закладів освіти

У Солом’янській РДА відбулася перша публічна презентація проектів аудиту енергоефективності закладів освіти

У Солом’янській адміністрації відбувся публічний захист трьох кращих курсових проектів з енергетичного аудиту закладів освіти району, який виконали студенти Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» ім. І. Сікорського.

У 27-ми закладах освіти Солом’янського району студенти провели обстеження, тепловізійну зйомку та підготували пропозиції як зробити ці заклади більш енергоефективними.

«Ми ініціювали співпрацю з КПІ та роботу з обстеження шкіл і садочків району, а в результаті маємо визначити найбільш оптимальні енергозберігаючі заходи. Адже більшість об’єктів знаходиться за межею енергоефективного споживання. Тому ця презентація – це ще один крок до впровадження практичних заходів на кожному конкретному об’єкті», − зазначив голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро.

Студенти презентували результати аудиту ліцею «Престиж», дитячого садочка № 464, гімназії № 178. За словами авторів аудиту, найбільше теплових витрат припадає на стіни, підлогу, дах, вікна будівель. Серед енергетичних витрат − на харчоблоки. Аби зробити заклади більш енергоефективними студенти запропонували встановлювати датчики руху, утеплювати стіни, стелі, замінювати дерев’яні вікна та проводити теплоізоляцію вікон.

Керівник району Максим Шкуро подякував студентам і викладачам, які долучилися до цієї роботи.

Також заплановано налагодження співпраці з Національним авіаційним університетом та Київським національним університетом будівництва та архітектури.

Довідково. Проведення аудиту стало можливим завдяки Договору про співробітництво між Управлінням житлово-комунального господарства Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації та Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» від 28 жовтня 2016 року. Завдяки підписанню цього договору в студентів з’явилася можливість провести енергетичний аудит на реальних об’єктах, провести необхідні вимірювання, попрацювати з реальними даними та запропонувати заходи з енергозбереження, які в подальшому буде доцільно впровадити на об’єктах для досягнення економії коштів за рахунок скорочення споживання енергетичних ресурсів.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.