КМДА Київська міська державна адміністрація


21 вересня 2017

Максим Шкуро ознайомився з розробками Національного авіаційного університету в сфері енергозбереження

Максим Шкуро ознайомився з розробками Національного авіаційного університету в сфері енергозбереження

Голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро ознайомився з розробками Національного авіаційного університету в сфері енергозбереження. Науковці показали експериментальні моделі поворотної мережевої сонячної станції, вітроенергетичної установки з вертикальною віссю обертання, вікна з елементами сонячних панелей, які дозволяють накопичувати енергію, а також аеродинамічну трубу.

«Солом’янський район є передовим у сфері енергозбереження. Тривають масштабні ремонти в житловому фонді: це заміна вікон, утеплення дахів, фасадів. Тобто робимо все, щоб мінімізувати споживання енергії в житлових будинках, закладах освіти і соціальної сфери. Сонячні панелі поставили на даху управління праці і соціального захисту адміністрації. Плануємо ставити їх на інші бюджетні заклади, особливо під час проектування  нових об’єктів у районі, які мають будуватися з використанням найсучасніших технологій енергозбереження. Розробки НАУ є цікавими для використання на практиці», − зазначив голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро.

Також під час зустрічі Максим Шкуро обговорив перспективи співпраці адміністрації та університету з виконувачем обов’язків ректора Володимиром Ісаєнком. 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.