КМДА Київська міська державна адміністрація


25 жовтня 2017

У Солом’янському районі працює перша у Києві сонячна станція на даху бюджетної установи

У Солом’янському районі працює перша у Києві сонячна станція на даху бюджетної установи

На даху управління праці та соціального захисту населення Солом’янської адміністрації на просп. Повітрофлотському, 40 в серпні запустили першу в Києві сонячну електростанцію для адміністративних будівель. Її потужність складає 25 кВт.

«Цей проект дійсно є унікальним для бюджетних установ. Рік тому в управлінні встановили додаткову техніку, електронну чергу і система енергопостачання постійно виходила з ладу. Щоб забезпечити безперебійну роботу та підвищити потужність системи, у «Київенерго» оцінили роботи в півтора мільйони гривень. Тому знайшли альтернативне рішення – встановити сонячні панелі на даху будівлі. Це дозволило отримати додаткову екологічно чисту енергію та почати економити кошти на оплаті енергоносіїв. Окрім того, в приміщенні Солом’янської адміністрації нещодавно встановили 1 346 LED-світильників, що теж дасть змогу економити», − зазначає голова Солом’янської РДА Максим Шкуро.

105 полікристалічних сонячних панелей потужністю 270Вт кожна займають близько 400 кв. м даху управління. За серпень-вересень станція виробила 3 610 кВт електроенергії, що дало змогу зекономити більше 7 тисячі гривень.

За словами керівника району, цей проект став першим для бюджетних закладів. Але вже почали розробку проектів енергоефективних шкіл і садочків із використанням альтернативних джерел енергії. Першим дитячим садком у районі із сонячними панелями стане дитячий садок на вул. Тупикова, 27, який зараз проектується. Також їх планують встановити під час реконструкції з добудовою школи № 22 на просп. Відрадному, 36В.

Також розглядається питання встановлення сонячних панелей на даху Солом’янської адміністрації на просп. Повітрофлотському, 41 в наступному році. 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.