КМДА Київська міська державна адміністрація


8 травня 2018

У Солом’янському районі відзначили День пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У Солом’янському районі відзначили День пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня у парку імені М. Островського відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення у 2018 році Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

В урочистій ході та покладанні квітів до Солом’янського меморіалу загиблим воїнам у роки Великої Вітчизняної війни брали участь: народний депутат України Дмитро Андрієвський, виконуючий обов’язки голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський, заступник голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко, депутати Київради, голова ради Солом’янської  районної організації ветеранів генерал-лейтенант Борис Парафейніков, військовослужбовці Збройних сил України, представники ветеранських та громадських організацій, спілки ветеранів АТО Солом’янського району, члени Громадської ради при Солом’янській РДА.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

З вітальним словом виступили: народний депутат України Дмитро Андрієвський, виконуючий обов’язки голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський, голова Ради ветеранів Солом’янського району генерал-лейтенант Борис Парафейніков.

Діти привітали ветеранів гарними словами та квітами.

Відбулось урочисте проходження військових головною алеєю парку.

Присутні отримали задоволення від святкового концерту, виступу ансамблю барабанщиць Національної академії внутрішніх справ.

У парку польова кухня частувала всіх бажаючих смачною кашею.

Також кожен мав змогу долучитися до майстер-класів з виготовлення об’ємного виробу-брошки «Червоний мак», ляльки-мотанки та паперових голубів і долоньок миру;  оформлення листівки ветерану «Щоб ти хотів побажати і за що подякувати ветерану» тощо.  Цікаві та пізнавальні локації в парку імені М. Островського презентувало «Бібліотечне містечко».

На святкуванні юні спортсмени продемонстрували показові виступи з карате, айкідо, рукопашного бою.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.