КМДА Київська міська державна адміністрація


28 січня 2019

Святкові заходи до Дня соборності України

Святкові заходи до Дня соборності України

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія УНР проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

До Дня соборності України у бібліотеках Солом’янського району відбулась низка заходів, а саме:

у бібліотеці імені О. Новікова-Прибоя відбулась зустріч старшокласників загальноосвітньої школи №69 із заступником голови ради Солом’янської районної організації ветеранів міста Києва Михайлом Корольовим. Учні уважно слухали про доленосні події нашої історії 1919 року. Досвідчений історик закликав школярів глибоко і вдумливо вивчати історію своєї батьківщини, бо вона має властивість повторюватись. Також наголосив на важливості персональної відповідальності за долю своєї країни, за свободу якої 22 січня 2014 року віддали своє життя перші герої Майдану.

Урок патріотизму пройшов для дітей у бібліотеці №13. Бібліотекарі ознайомили дітей з історією свята. Для засвоєння нових знань усі разом оздоблювали карту України жовто-блакитними сердечками.

Бібліотека імені О. Донченка провела для старшокласників інформаційну годину «Україна суверенна: від витоків до сьогодення».

У бібліотеці імені М. Реріха відбувся концерт автора і виконавця Ігоря Якубовського. У виконанні знаного барда, під акомпанемент гітари прозвучали патріотичні пісні про славне історичне минуле нашого народу та сучасних Героїв, які виборюють на Сході незалежність нашої держави.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.