КМДА Київська міська державна адміністрація


6 лютого 2019

Напередодні лютневих морозів в Солом’янській РДА обговорили алгоритм допомоги безпритульним громадянам

Напередодні лютневих морозів в Солом’янській РДА обговорили алгоритм допомоги безпритульним громадянам

В понеділок, 4 лютого, в стінах Солом’янської районної держадміністрації пройшла робоча зустріч, де обговорили важливість допомоги людям без постійного місця проживання, а також удосконалення механізмів їх соціального захисту.

Враховуючи наближення лютневих морозів, голова району Ігор Довбань спільно з заступником Міністра з питань європейської інтеграції Олександрою Чуркіною, представниками Міністерства охорони здоров’я та Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), в тому числі з членом Постійної комісії КМР з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Аллою Шлапак, порушили проблему зростання кількості бездомних осіб.

У ході дискусії учасники відзначили, що за офіційними даними в столиці проживає 3,5 млн людей, однак за неофіційними – це близько 5,5 млн. З них майже 2,4 тис. осіб наразі живуть на вулиці.

«На території Солом’янського району функціонують два вокзали - Центральний залізничний вокзал, залізнична станція «Київ-Волинський», а також аеропорт «Київ». На превеликий жаль, там спостерігаються місця скупчення людей без постійного місця проживання. На це звернув увагу також мер міста Віталій Кличко. А це показує нам, що система надання соціальних послуг в Києві поки що не така досконала. Тому, я думаю, сьогодні ми проведемо дружню, професійну, партнерську розмову і спільно розробимо план заходів, щоб покращити ситуацію з захистом безпритульних», - зазначив Ігор Довбань.

У зв’язку з цим на зустрічі учасники обговорили основні заходи, які необхідно провести для соціального захисту безхатченків, особливо в холодну зимову пору. Йдеться, перш за все, про проведення обліку безпритульних, надання їм в закладах охорони здоров’я медичної та консультативної допомоги, а також сприяння в влаштуванні до інтернатної установи і працевлаштуванні.

Відзначимо, що напередодні на Центральному залізничному вокзалі та прилеглих до нього територій мер міста Віталій Кличко провів виїзну нараду разом з міністром інфраструктури, керівництвом столичної поліції та «Укрзалізниці». В результаті обговорень учасники прийняли рішення щодо необхідності наведення ладу на важливому об’єкті столиці. Зокрема на виїзній нараді обговорили питання алгоритму соціальної допомоги людям, які опинились на вулиці.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.