КМДА Київська міська державна адміністрація


7 лютого 2019

В Солом’янській РДА відбувся круглий стіл, присвячений співпраці міста зі столичними бізнесменами

В Солом’янській РДА відбувся круглий стіл, присвячений співпраці міста зі столичними бізнесменами

В четвер, 7 лютого, Солом’янська районна держадміністрація на чолі з головою Ігорем Довбанем провела круглий стіл, який був присвячений співпраці міста і бізнесу.

Щоб обговорити питання розвитку підприємництва і спільних планів, на зустріч запросили більше 30 представників владної структури та бізнесменів. Зокрема на захід завітав народний депутат Дмитро Андрієвський, керівник Державної податкової інспекції району Людмила Гончарова, начальник районного управління ДСНС Руслан Дядюша,  а також директор Солом’янської філії міського центру зайнятості Лариса Захарчук.

«Перш за все треба почати розмову зі слів «дякую». Щиро вдячний підприємцям за ту роботу, яку вони проводять щоденно. Адже це не лише робочі місця, яке дає бізнес, але й податки, що надходять до бюджету. Всі розуміють,  що 80% наповнення бюджету - це ПДФО, які ви сплачуєте. Ми починаємо цей рік з діалогу і обміну інформацією, що дасть нам можливість бути максимально ефективними», - заявив Ігорь Довбань.

На думку народного депутата Дмитра Андрієвського, подібні зустрічі між органами місцевого самоврядування, контролюючими структурами і підприємцями мають стати для Солом’янського району традицією, яка дозволить рухати країну, зокрема Київ, вперед.

Зі свого боку керівник Асоціації малого та середнього бізнесу Солом’янського району Ростислав Ручко відзначив перші кроки в співпраці міста і бізнесу.  

«Одним з важливих напрямків нашої діяльності - це участь у різних соціальних проектах. В День святого Миколая з волонтерським центром змогли відправити дітям з обмеженими можливостями Слов'янська подарунки. Також підтримали ініціативу голови району в цьому році. Разом з Ігорем Довбанем вітали перших породіль 2019 року, презентувавши необхідні для молодих батьків подарунки. Також вже оздоровили 30 дітей Солом'янського району в санаторії «Дніпро». І на цьому наша співпраця не завершується», - розповів Ростислав Ручко.

Під час круглого столу учасники відверто обговорили актуальні проблеми бізнесу. Зокрема йшлось про важливість комунікації між бізнесменами і Центром зайнятості, нестачу професійних кадрів, криміногенну ситуацію в районі, а також про сприяння з влаштуванням на роботу людей з обмеженими здібностями.

Підсумовуючи роботу круглого столу, Ігор Довбань запропонував звернутись до «Укрзалізниці» та Департаменту інформаційних технологій КМДА щодо встановлення додаткових камер відеоспостереження на Центральному вокзалі і прилеглих територіях. Крім того, голова району наголосив на важливості перетворення Центру зайнятості в ефективний «хаб» для людей, які шукають роботу, і людей, які можуть її запропонувати. Для цього планується розробити план заходів для покращення умов пошуку клієнтів.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.