КМДА Київська міська державна адміністрація


12 лютого 2019

В Солом'янській РДА відкрили фотовиставку про альтернативу покарання ув’язнених

В Солом'янській РДА відкрили фотовиставку про альтернативу покарання ув’язнених

Сьогодні, 12 лютого, в холі Солом'янської районної держадміністрації відкрили фотовиставку «Пробація. Можливості до змін». Проект в світлинах розповідає хвилюючі історії життя 10 людей, які опинились за ґратами, але, попри все, хочуть змінитись.

Ідею виставки, розробленої командою проектного офісу Міністерства юстиції України та Міністерства міжнародних справ Канади, також підтримав очільник району Ігор Довбань.

За словами організаторів, пробація є гуманною системою правосуддя, яка дає можливість ув’язненому отримати соціальну та психологічну підтримку без ізоляції від суспільства. Зокрема особа, що опинилась у конфлікті з законом, може створити сім’ю і займатись улюбленою справою.

Також зазначається, що відбування покарання в громаді сприяє більш швидкій реабілітації правопорушників і зменшує ризик скоєння нових злочинів. 

Ознайомитись зі світлинами і зворушливими історіями життя ув’язнених, які отримали другий шанс на пробації, може кожний киянин, завітавши до Солом’янської адміністрації з 11 до 15 лютого.

Довідково:

В широкому розумінні пробація – це відповідальність особи за скоєний злочин без позбавлення волі у випадку, якщо вона не становить небезпеку для суспільства. 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.