КМДА Київська міська державна адміністрація


28 лютого 2019

Солом’янський район готується до весняного призову на військову строкову службу

Солом’янський район готується до весняного призову на військову строкову службу

В Солом’янській райдержадміністрації під головування очільника Ігоря Довбаня відбулась нарада щодо проведення в 2019 році весняного призову на військову строкову службу.

На зустріч були запрошені військовий комісар Солом’янського району Станіслав Макаренко, начальник районного управління поліції Павло Василенко, керівник місцевої прокуратури №9 Ірина Чечотка, представники столичних університетів та начальники ЖЕД району. Крім того, у нараді взяло участь керівництво Солом’янської адміністрації.

Насамперед голова РДА зазначив, що дане питання буде контролювати особисто, зважаючи на те, що Україна вже більше п’яти років живе в стані війни. Відтак Ігор Довбань звернув увагу учасників зустрічі на посиленні співпраці Військового комісаріату з громадськими організаціями та університетами, які знаходяться на території району. Йдеться про Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний авіаційний університет, НТУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та Державний університет телекомунікацій.

«Сьогодні у нас навчається достатньо велика кількість студентів. Та, на жаль, не всі з них доходять до завершального етапу навчання в закладі. І якщо так склалось, що ваш студент виявив бажання не продовжувати співпрацю з альма-матер, і був відрахований, то наш рідний військком запропонує йому гідну і соціально-відповідальну позицію захисника Батьківщини. В країні війна, а тому до цього питання треба ставитись не формально, з усією відповідальністю», — заявив Ігор Довбань.

У ході обговорень військовий комісар Станіслав Макаренко зауважив, що під час проведення весняного призову у 2019 році, який триватиме з квітня по червень, район має залучити до лав української армії 92 призовника: «Та в разі ефективної координації з університетами, які будуть направляти листи до комісаріату про відрахованих студентів, ми зможемо вирішити фактично 99,9% питань».

Та задля досягнення стовідсоткового результату очільник Солом’янської РДА Ігор Довбань також дав завдання долучити до роботи житлово-експлуатаційні дільниці, які можуть надавати військкомам інформацію про потенційних призовників, зокрема тих, хто ухиляється від проходження строкової служби.

Довідково:

Згідно з указом Президента, призовний вік у 2019 році встановлено на рівні 20-27 років. Таким чином, чоловіки цієї вікової категорії, які визнані придатними до стройової підготовки і не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов’язані пройти службу в рядах Збройних сил України.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.