КМДА Київська міська державна адміністрація


14 березня 2019

Навесні в Солом’янському районі планують встановити майже 30 станцій велопрокату Nextbike (байкшерінг)

Навесні в Солом’янському районі планують встановити майже 30 станцій велопрокату Nextbike (байкшерінг)

Окрім запланованого в 2019 році початку будівництва велосипедної доріжки, яка буде сполучати Солом’янку з центром міста, в районі також планується запровадити систему громадського велопрокату «Bike sharing». Так, в районній держадміністрації голова Ігор Довбань зустрівся з директором компанії Nextbike.Kyiv Олексієм Кушкою, щоб обговорити питання реалізації проекту на території Солом’янки.

За словами директора української мережі Nextbike, систему громадського прокату двоколісних було засновано в 2004 році у Лейпцигу. Наразі проект компанії діє більше ніж у 150 містах, у 25 країнах світу. Минулого літа до таких міст приєднався і Київ, де протягом трьох місяців в тестовому режимі громадяни могли особисто скористатись «байкшерінгом».

“Сьогодні велосипед - не просто розвага, це мобільний, зручний і екологічний транспортний засіб, який в умовах постійних заторів справжня знахідка. А зважаючи на те, що в нашому районі зараз будуються нові веломаршрути, такі “поїнти” з велосипедами особливо необхідні громадянам. Тому ми обов’язково будемо підтримувати вашу позицію щодо впровадження громадського велопрокату”, - зазначив Ігор Довбань.

У свою чергу, Олексій Кушка поділився планами по створенню в районі майже 30 таких парковок, де в середньому буде встановлено по 8 велосипедів. Автори проекту мають на меті розпочати розміщення системи «байкшерінгу» вже в травні цього року.

Під час зустрічі очільник району також акцентував увагу на створенні велопарковок в солом’янських парках, зокрема в Ландшафтному парку, де незабаром розпочнеться реконструкція.  Для цього Ігор Довбань запропонував директору Nextbike в Києві налагодити зв’язок з комунальним підприємством з утримання зелених насаджень для подальшої співпраці в цьому напрямку.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.