КМДА Київська міська державна адміністрація


15 березня 2019

Біля російського посольства у Києві відкрили сквер імені Нємцова і меморіальну дошку

Біля російського посольства у Києві відкрили сквер імені Нємцова і меморіальну дошку

На розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту, поруч з російським посольством, відкрили сквер імені російського опозиціонера Бориса Нємцова, вбитого чотири роки тому в Москві. 

Перейменований сквер, а також меморіальну дошку, відкрив мер Києва Віталій Кличко та донька політика Жанна Нємцова. У часть у офіційній церемонії також взяли народний депутат Дмитро Андрієвський, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, голова Солом’янського району Ігор Довбань, заступник голови КМДА Вячеслав Непоп та депутат Київради Максим Конобас. 

«Сьогодні ми в українській столиці відкриваємо сквер імені великого друга України, відомого російського політика-опозиціонера Бориса Нємцова. Він жорстко критикував дії Російської Федерації щодо України, засуджував анексію Криму, заявляв про присутність російських військових на Донбасі. Він був людиною, яка підтримувала і вболівала за нашу державу, яка бажала Україні успіх”, - заявив Віталій Кличко. 

У свою чергу донька російського опозиціонера, засновниця Фонду імені Бориса Нємцова Жанна Нємцова, розповіла, що ідея, де саме має з’явитись меморіальна дошка в Києві, належить Фонду.

Зазначається, що рік тому площу імені Нємцова у Вашингтоні теж відкрили біля російського посольства. А згодом й у Вільнюсі перед посольством Росії з’явився сквер, який носить ім’я відомого російського політика-опозиціонера.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.