КМДА Київська міська державна адміністрація


1 квітня 2019

В Солом’янській РДА обговорили майбутню реконструкцію парку “Орлятко”

В Солом’янській РДА обговорили майбутню реконструкцію парку “Орлятко”

В Солом’янській районній держадміністрації за ініціативи голови Ігоря Довбаня відбулась нарада, на якій обговорили проект майбутньої реконструкції в парку “Орлятко”. 

До робочої зустрічі долучились в.о. директора КП “Київміськрозвиток” Станіслав Дьомін, яке є замовником робіт, розробники проекту реконструкції ТОВ “Арх-Інж-Проект”, перший заступник голови Володимир Бялковський, начальник Управління ЖКГ Андрій Сидорчук, начальник відділу будівництва Юлія Табор та активна громадськість району. 

За словами Станіслава Дьоміна, в рамках реконструкції планується облаштувати чимало зон відпочинку і дозвілля для різних за віковими категоріями людей. Насамперед в парку хочуть зробити набережну навколо озера з оглядовим майданчиком, переробити всю інфраструктуру (доріжки, лавочки), збудувати дитячі та спортивні майданчики, скейт-парк, зону тихого відпочинку, а також майданчик для вигулу домашніх тварин. Крім того, планується створити лабіринт і збудувати новий бювет. Наразі проект збираються передати на експертизу. 

У ході обговорення ініціативна група Солом’янки також наголосила на важливості зливової каналізації, системи аерації в озері для його очищення і насичення води киснем, а також питанні зелених насаджень і зміни ландшафтного дизайну. У свою чергу Ігор Довбань підкреслив необхідність створення комфортних умов в парку для людей з обмеженими фізичними можливостями, які б після реконструкції змогли вільно пересуватись територією. 

“Впевнений, що “Орлятко”, як і Ландшафтний парк, стане справжнім діамантом після реконструкції. І таке зібрання - крок до того, щоб наші мрії нарешті стали реальними. Щоб діти могли безпечно гратись і вчитись новому на різноманітних майданчиках, а дорослі отримували справжнє задоволення від того, в якому чудовому парку вони зараз проводять час”, - заявив голова району, додавши, що таке майбутнє можливе лише у разі співпраці і комунікації усіх сторін. 

Так, за результатами робочої наради вирішено провести наступну зустріч з громадськістю вже 18 квітня, де повноцінно представлять проект реконструкції “Орлятко” з урахуванням висунутих на нараді пропозицій ініціативної групи.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.