КМДА Київська міська державна адміністрація


3 квітня 2019

На Солом’янці через довготривале відключення газу близько 30 мешканців будинків вийшли на вулицю

На Солом’янці через довготривале відключення газу близько 30 мешканців будинків вийшли на вулицю

У вівторок вночі, 2 квітня, в Солом'янському районі близько 30 мешканців двох житлових будинків на вул. Андрія Головка, 4 і 6, перекрили рух автотранспорту через довготривале відключення їх квартир від газопостачання.

Дізнавшись про мітинг жителів, на місце оперативно виїхали представники Солом’янської райдержадміністрації, зокрема перший заступник голови Володимир Бялковський, начальник ЖКГ Андрій Сидорчук та начальник відділу з надзвичайних ситуацій Анатолій Ткач. Також на місці працювала поліція. Щоб розібратись в ситуації і допомогти мешканцям у вирішенні проблеми, керівництво РДА викликало до будинків фахівців газової служби.

З’ясувалось, що об 11:00 спеціалісти Філії експлуатації газового господарства № 1 ПАТ «Київгаз» під час проведення ремонтних робіт тимчасово припинили газопостачання в будинках № 4 та № 6 на вулиці Головка. Після завершення ремонту, о 15:00, без будь-яких попереджень мешканців вони організували поквартирний обхід з перевіркою газових приладів. В результаті перевірки в деяких квартирах, де все-таки були присутні господарі, спеціалісти виявили газові колонки без відповідного акту приймання обладнання в експлуатацію. У зв’язку з цим газовики прийняли рішення не відновлювати газопостачання до того часу, поки не буде перевірено усі квартири.

“Коли о 19:00 працівники “Київгазу” поїхали додому, не відновивши газопостачання, це, звісно, викликало обурення у жителів. Адже газовики могли повідомити про обхід квартир ще об 11:00, відправивши на місце юридично підготовленого фахівця, який роз’яснив би людям, навіщо ця перевірка і що їм робити в цей період. Коли ж о 24:00 ця інформація надійшла до адміністрації, ми одразу зателефонували в “Київгаз” для з’ясування обставин”, - заявив Ігор Довбань.

Він додав, що тоді ж за дорученням мера Віталія Кличка до зазначених будинків були направлені відповідні авто і фахівці газової служби.

“Цей інцидент говорить про те, що насамперед повинна бути повага один до одного, а тому “Київгаз” зобов’язаний розробити механізм інформування громадян щодо планових і аварійних відключень. Оскільки ситуація, коли власників квартир не інформують завчасно щодо обходу, є неприпустимою. Тільки координація і спілкування з людьми дають гарний результат”, - підкреслив очільник району.

Додамо, що станом на 13:00 продовжується обхід працівниками “Київгазу” квартир в зазначених будинках на вул. Головка. Газопостачання планується відновити після 100% перевірки приладів і відключення тих газових обладнань у помешканнях, які встановлені з порушеннями.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.