КМДА Київська міська державна адміністрація


17 квітня 2019

У Солом’янській адміністрації разом з 20 послами відзначили свято міжнародного рівня - Рік французької мови в Україні

У Солом’янській адміністрації разом з 20 послами відзначили свято міжнародного рівня - Рік французької мови в Україні

У Солом’янській адміністрації відбулась подія міжнародного рівня - відзначення Року французької мови в Україні. Так, на запрошення голови Солом’янського району Ігоря Довбаня та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Ліван пана Алі Дахера до урочистого заходу разом з дружинами приєднались майже 20 послів з франкомовних країн світу.

“Щиро вдячний, що ви відгукнулись на запрошення і завітали до нас. Цей вечір об’єднав навколо себе багато країн, які не тільки шанують французьку мову та культуру, але й прагнуть посилювати співпрацю один з одним, покращуючи життя наших громадян у різних сферах. Тож, маючи нагоду, хочу запевнити, що двері Солом’янської адміністрації завжди для вас відкриті. Тут ви знайдете і надійного друга, і партнера, і союзника”, - заявив голова району Ігор Довбань.

До заходу, де зокрема були присутні посли з таких країн, як Франція, Канада, Кіпр, Індонезія, також приєднались шановні гості з Міжнародної організації Франкофонії та представники від українських міністерств. За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні пані Ізабель Дюмон, французька мова сьогодні є не тільки мовою кохання, якою говорить весь світ, але й мовою дипломатії та бізнесу, що є важливою складовою сьогодення.

Зі свого боку Посол Республіки Ліван пан Алі Дахер подякував українцям за їх відкритість світу, а також вручив голові району Ігорю Довбаню лист-подяку за активну співпрацю та сприяння обміну культурними цінностями між країнами.

Захід міжнародного значення завершили національною музикою, танцями і веселими мініатюрами про життя французів.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.