КМДА Київська міська державна адміністрація


22 квітня 2019

У Києві урочисто відзначили 60-річний ювілей Дитячої музичної школи імені видатного композитора Ігоря Шамо

У Києві урочисто відзначили 60-річний ювілей Дитячої музичної школи імені видатного композитора Ігоря Шамо

Київська дитяча музична школа №7 ім. Ігоря Шамо Солом’янського району, яка ось вже 60 років плекає у дітях любов до музики, урочисто відзначила свій ювілей.

Так, днями у залі Національної філармонії України зібралось сотні шановних гостей, щоб привітати храм музики з “круглою” датою. Серед них керівництво Солом’янського району, представники освітніх та культурних організацій, випускники школи, рідні легендарного композитора, в честь якого названий заклад.

“Історія вашого закладу – яскравий приклад того, як треба любити свою справу, шанувати все українське, плекаючи молоду когорту музикантів, вихованих на кращих взірцях класичної та сучасної музики. Хай і надалі у вашій школі панує атмосфера, де затишно почувають себе і діти, і викладачі. Прийміть найщиріші вітання. І нехай звучить музика!”, - заявила заступник голови Солом’янського району Олена Горпинченко.

На знак вдячності за працю найкращих працівників закладу відзначили грамотами голови Солом’янської районної держадміністрації.

Також з вітальним словом виступила президент Благодійного фонду імені композитора Ігоря Шамо, донька легендарного творця Тамара Шамо. Вона зазначила, що Україна - країна обдарованих людей і талановитих дітей, які сьогодні прославляють свій край на весь світ.

Урочистий захід продовжили святковим концертом, на якому звучали відомі українські композиції у виконанні учнів та випускників школи. Особливо зворушив глядачів офіційний гімн столиці - пісня “Як тебе не любити, Києве мій!”. Саме цей музичний твір є однією з пісень композитора Ігоря Шамо, яку знають не лише в Україні, але і за її межами.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.