КМДА Київська міська державна адміністрація


13 травня 2019

Ігор Довбань: Недостатня фаховість замовника гальмує реконструкцію Ландшафтного парку

Ігор Довбань: Недостатня фаховість замовника гальмує реконструкцію Ландшафтного парку

Голова Солом’янської райдержадміністрації Ігор Довбань провів виїзну нараду щодо затримки виконання першої черги реконструкції на території Ландшафтного парку.

Разом з керівником РДА перевірили стан зеленої зони перший заступник голови Володимир Бялковський, директор КП УЗН в районі Олексій Лукаш та представники структурних підрозділів адміністрації. Крім того, на зустріч запросили замовника реконструкції - КП “Київміськрозвиток”, в особі в.о. директора Станіслава Дьоміна і генерального підрядника робіт - ТОВ “Північно-український будівельний альянс”.

Заступник директора компанії-підрядника Валентин Котаус проінформував, що реконструкцію в парку призупинили через відсутність фінансування з боку КП “Київміськрозвиток”. Разом з тим компанія витратила значну суму власних коштів на початок робіт, а тому працювати в борг більше не має можливості. 

У свою чергу Станіслав Дьомін пояснив, що проблема з фінансуванням виникла через невідповідність умов існуючого договору тендерній документації. Наразі комунальне підприємство шукає спосіб врегулювати ситуацію. 

“Ми неодноразово проводили зустрічі, виїзні наради щодо Ландшафтного парку. Неодноразово обговорювали графік та хід будівельних робіт тут. І мене обурює ситуація, що тепер через недостатню фаховість замовника гальмується реконструкція найбільшого парку у Солом’янському районі”, - заявив Ігор Довбань, додавши, що помилка, яку замовник вчасно не виявив, зриває не лише строки реконструкції, але і підриває довіру сотні тисяч мешканців.

У зв’язку з виявленими недоліками в ході виконання робіт, а також неналежним виконанням зобов’язань, райдержадміністрація за дорученням голови району направила КМДА пропозицію щодо проведення службового розслідування стосовно в.о. директора КП “Київміськрозиток” Станіслава Дьоміна.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.