КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2019

У Солом’янському районі відкрили мурал із зображенням Симона Петлюри

У Солом’янському районі відкрили мурал із зображенням Симона Петлюри

У Солом’янському районі з нагоди 140-річчя від дня народження одного з провідних діячів України Симона Петлюри відкрили мурал із його зображенням. Портретний стінопис площею 150 кв.м. прикрасив фасад житлового будинку на вул. Зої Космодем'янської, 18. 

“Якщо не пам’ятати свою історію - можна втратити свій шанс на майбутнє. А тому пам’ять - найцінніше, що ми можемо зараз віддати полеглим за Україну, за нашу з вами свободу. І я пишаюсь тим, що мурал Головному отаману військ УНР, який є перший у світі, відкритий саме в Солом’янському районі”, - заявив голова Солом’янської райдержадміністрації Ігор Довбань, подякувавши за таку ініціативу депутату Київради Андрію Андрєєву. 

Також керівник РДА подякував художнику Андрію Пальвалю, який зумів створити мурал за п’ять днів, та чиї доробки з портретами інших державних діячів можна побачити у різних містах України. 

Під час заходу учасники вшанували пам’ять борця за незалежність України у ХХ столітті хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Зазначимо, що на початку травня біля Солом’янського управління поліції, у сквері на Повітрофлотському проспекті, 49 відкрили композицію, присвячену нашій країні. Це велика мапа в кольорах національного прапора з написом “Україна Єдина”.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.