КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2019

В аеропорту "Київ" запрацював оновлений термінал “А” для міжнародних рейсів

В аеропорту "Київ" запрацював оновлений термінал “А” для міжнародних рейсів

У Міжнародному аеропорту “Київ” ім. І.Сікорського урочисто відкрили розширений термінал “А”, який тепер прийматиме і відправлятиме вдвічі більше пасажирів міжнародних рейсів. 

Оновлений простір летовища, який ремонтувати дев’ять місяців, відкрив заступник голови КМДА Дмитро Давтян і співвласник керуючої компанії аеропорту Василь Хмельницький. Участь у офіційній церемонії також взяли народний депутат Дмитро Андрієвський та голова Солом’янського району Ігор Довбань. 

“Новий термінал – це не лише нові робочі місця, це передусім – комфорт і перше враження про українську столицю”, – підкреслив Дмитро Давтян, відзначивши, що простір терміналу розширили майже на 10 тисяч квадратних метрів, що дозволить удвічі збільшити пропускну здатність аеропорту. 

Так, аеропорт “Київ” планує збільшити пасажиропотік до 3 млн осіб. А щоб повітряні “ворота” були ще комфортнішими для громадян і гостей країни, перед новим крилом терміналу також побудували паркінг на 135 паркомісць, що збільшило паркінг аеродрому на 40%. Крім того, в оновленому терміналі відкрились ресторани, де можна перепочити, та декілька сувенірних крамничок.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.