КМДА Київська міська державна адміністрація


28 травня 2019

Ігор Довбань обговорив реалізацію новітніх технологій енергоефективності в школах району

Ігор Довбань обговорив реалізацію новітніх технологій енергоефективності в школах району

Голова райдержадміністрації Ігор Довбань обговорив з провідною українською компанією «EFFI», яка впроваджує енергоефективні проекти, можливість реалізації новітніх технологій в Солом’янському районі.

На робочій зустрічі також були присутні начальник управління ЖКГ Андрій Сидорчук, начальник відділу економіки Марина Барбазюк, начальник фінансового управління Олена Аністратенко та заступник начальника управління освіти Наталія Кухарева.  

Під час презентації проекту директор компанії Олександр Кривулін розповів, що  для опалення приміщення застосовуються водяні кліматичні панелі. Принцип їх дії полягає у інфрачервоному випромінюванні, яке нагріває не повітря, а предмети у приміщенні.

До того ж технологія дозволяє економити майже 40% ресурсів на опаленні, при цьому навіть у великих кімнатах з високою стелею.

За словами очільника району Ігор Довбаня, такі енергоефективні проекти для країни сьогодні особливо актуальні, зокрема для закладів освіти. Так, у школі №22 на Відрадному проспекті, 36-В, яка зараз будується, також планується реалізувати цю технологію.

“Нова енергоефективна система опалення сьогодні для країни досить актуальна. Особисто для мене важливо, що технологію можна використати не тільки у нових будівництвах, але і в старих будинках. Тобто є перспектива модернізувати опалення шкільних спортзалів і великих аудиторій, де температурний режим не завжди стабільний”, - наголосив керівник РДА.

Зазначимо, що інноваційні клімат-панелі українського виробника вже реалізуються в інших містах України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.