КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2019

Солом’янська РДА звертається до КМДА щодо необхідності фінансування будівництва колектору біля Совських ставків

Солом’янська РДА звертається до КМДА щодо необхідності фінансування будівництва колектору біля Совських ставків

Виконувач обов’язків голови Солом’янської райдержадміністрації Володимир Бялковський провів термінову нараду через загрозу припинення будівництва колектору в мікрорайоні Олександрівської слобідки. За його словами, підрядна організація планує піти з об’єкту у зв’язку з відсутністю належного фінансування з міста.

«Якщо припинити будівництво каналізаційного колектору, є загроза техногенної та екологічної катастроф», - заявив Володимир Бялковський під час робочого виїзду.

Генпідрядник ТОВ “Будгарант” пояснив, що зупинка робіт призведе до замулення вже побудованих комунікацій та неможливості їх подальшої експлуатації, руйнування покриття на вул. В. Брожка через наявність постійних ґрунтових вод, а також непередбачуваних наслідків для мешканців прилеглих будинків, які розташовані на місцевості з похилим рельєфом.

Як розповіли представники ПАТ «АК «Київводоканал», новий колектор мав би зняти навантаження з існуючого аварійного колектору, до якого доступ для техніки відсутній. Проте якщо об’єкт комплексно не завершити, існує загроза знищення екосистеми Совських ставків.  

За результатами наради в.о. голови РДА Володимир Бялковський доручив оперативно зібрати необхідні документи, які фахово підтвердять стан наявного колектору та наслідки, до яких може призвести зупинка будівництва нового об’єкту. 

«В оперативному режимі донесемо цей сигнал міській владі, безпосередньо голові КМДА. Адже належне фінансування цих робіт дозволить уникнути критичних ситуацій», - підсумував в.о. голови адміністрації. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.