КМДА Київська міська державна адміністрація


14 серпня 2019

Навчальний рік у школі ім. М.Рильського №7 розпочнеться вчасно

Навчальний рік у школі ім. М.Рильського №7 розпочнеться вчасно

Будівництво соціального житла на пров. Платонівському, 6 не завадить початку нового навчального року у школі ім. М. Рильського №7. Про це заявила міська влада на батьківській конференції, присвяченій питанням безпечного середовища дітей в закладі освіти під час будівництва та підготовки до навчального сезону.  

З батьками говорили про актуальне: заступник голови КМДА з питань розвитку комунальних об’єктів В’ячеслав Непоп, заступник голови КМДА з гуманітарних питань Валентин Мондриївський, виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський, начальник Солом’янського районного управління ДСНС у Києві Руслан Дядюша та керівництво КП “Житлоінвест-УКБ”, яке є забудовником. 

“Школа №7, як і інші заклади освіти Києва, готується до початку нового навчального року. Сьома школа не значиться у переліку тих, яким загрожує не відкриття 2 вересня. Всі діти, зокрема, початкова школа, підуть до першого класу”, - запевнив присутніх Валентин Мондріївський.  

Він додав, що цьогоріч під час формування бюджету у Київраді першочергово розглянуть питання спрямування коштів на поточний ремонт школи. Наступного ж року розглядатиметься вже капітальний ремонт. 

Забудовник зі свого боку повідомив, що будівництво не несе загрози школі, безпеці дітей і людей поруч. Це підтверджують постійні звіти ДП «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» щодо технічного стану будівлі. Днями інститут надасть нові результати дослідження, які обов’язково будуть продемонстровані громаді. 

Натомість про стан пожежної безпеки у школі розповіло керівництво Солом’янського районного управління ДСНС. Зазначається, що 95% недоліків, які були виявлені у лютому під час позапланової перевірки, вже усунені. Зокрема, на вимогу рятувальників заклад обладнали автоматичною протипожежною системою, сповіщенням про пожежу та аварійним освітленням. Останні 5% недоліків будуть ліквідовані найближчим тижнем.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.