КМДА Київська міська державна адміністрація


19 серпня 2019

Про історію Турецького містечка у Солом’янському районі планують написати книгу

Про історію Турецького містечка у Солом’янському районі планують написати книгу

Солом’янська РДА приєднається до проекту зі створення книги про історію та розвиток житлового масиву Турецьке містечко. Про це заявив виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Володимир Бялковський під час зустрічі з активістом району та автором проектів-переможців Громадського бюджету різних років Дмитром Брідня. 

В обговоренні громадської ініціативи також взяли участь заступник голови Олена Горпинченко і начальники профільних структурних підрозділів РДА.  

За словами солом’янчанина, наступного року ж/м Турецьке містечко, який розташований вздовж вулиць Івана Пулюя та Кадетський гай, святкує 25-річчя своєї історії. Щоб пам’ять про його проектування, будівництво і розвиток не зникла, активні мешканці звернулись до Солом’янської адміністрації щодо підтримки у створенні такої книги. Йдеться про надання необхідних архівних документів, фото, бібліотечних каталогів, без яких реалізація проекту неможлива.  

У свою чергу Володимир Бялковський запевнив ініціатора проекту, що Солом’янська РДА завжди підтримуватиме ідеї громади, яка прагне популяризувати Солом’янський район серед киян і підвищувати обізнаність мешканців про історію виникнення рідних житлових масивів.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.