КМДА Київська міська державна адміністрація


16 вересня 2019

Володимир Бялковський взяв участь у першому “Форумі локального розвитку” на Солом’янці

Володимир Бялковський взяв участь у першому “Форумі локального розвитку” на Солом’янці

Цими вихідними у Солом’янському районі відбувся перший форум “Local Development Forum”, присвячений перспективам розвитку Солом’янки до 2030 року. На захід, що відбувся в рамках культурно-масового заходу “SolomaFest 2019”, завітали народні депутати, громадські діячі, соціально відповідальні підприємці, небайдужі громадяни, а також представники органів державної влади. 

За словами в.о. голови Солом’янської РДА Володимира Бялковського, такі майданчики для дискусій повинні бути в кожному районі та проходити регулярно, адже “саме на рівні “громада-влада-бізнес” й формуються пріоритети місцевого розвитку”. 

Він підкреслив, що для процвітання Солом’янки насамперед необхідно продовжувати будувати транспортні розв’язки, що дозволить збільшити пропускну спроможність та мости, зокрема, довгоочікуваний шляхопровід через залізницю, який з’єднає мікрорайони Відрадний і Чоколівку. 

Серед важливих пріоритетів також:

  • будівництво станцій метро, особливо у бік аеропорту “Київ”;

  • підтримка активних мешканців та їх новаторських проектів;

  • створення відкритого простору для всіх ініціатив у будівлі районної адміністрації;

  • розвиток ОСББ для ефективного господарювання у своєму будинку.  

Важливим напрямком роботи наступні роки є також посилення взаємоспівпраці між законодавчою, виконавчою гілками влади та громадськістю. 

У свою чергу нардеп Роман Грищук звернув увагу присутніх на світовий досвід розвитку міст та законодавчі механізми для реалізації таких планів на місцевому рівні. Серед них - питання якісної освіти, інклюзії, велоінфраструктури та розвитку сучасного мистецтва. Крім того, учасники обговорили важливість направлення місцевих податків саме на розвиток району.  

Насамкінець всі охочі обмінялись досвідом реалізації власних проектів завдяки “Громадському бюджету” та розповіли про інші соціальні ініціативи для кращого майбутнього Солом’янського району та держави загалом.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.