КМДА Київська міська державна адміністрація


15 жовтня 2019

Солом’янський район може приєднатись до реалізації проекту з переробки опалого листя в папір

Солом’янський район може приєднатись до реалізації проекту з переробки опалого листя в папір

В.о. голови Солом'янської адміністрації Володимир Бялковський зустрівся зі студентом Валентином Фречка, який винайшов технологію переробки опалого листя в папір

Виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський обговорив зі студентом-винахідником Валентином Фречкою реалізацію першої у світі лінії з переробки опалого листя в папір. На зустрічі також були в.о. директора КП «Керуюча компанія» Солом’янського району Костянтин Лук’янов та начальник відділу координації і розвитку ЖКГ Олена Брейда.

За словами Валентина, впровадження технології Re-leaf Paper сьогодні є актуальним питанням, оскільки може вирішити одразу дві екологічні проблеми – виготовлення целюлози не з деревини і переробку опалого листя, яке люди переважно спалюють, шкодячи всьому живому.

«Перехід на паперові пакети, те, що зараз активно роблять, - не вирішення проблеми. Тому що для них також потрібно зрубувати дерева, які містять целюлозу. Наша технологія дозволяє відокремлювати цю волокнисту речовину для паперу чи еко-пакету з опалого листя. По-перше, немає шкоди природі, по-друге, в результаті варіння шкідливі реагенти не викидаються в атмосферу, а виходять в розчин», - розповів винахідник.

Він додав, що метод підтвердили на технологічних потужностях Житомирського картонного комбінату, що дозволяє вийти за рамки лабораторії та запустити продукт, який вже хоче бачити у себе на просторах європейський ринок, в масове виробництво.

«Залишається відкритим лише питання постійного надходження сировини», - підкреслив Валентин Фречка.

У свою чергу, Володимир Бялковський підтримав молодого винахідника та запропонував розробити «дорожню карту» для проведення пілотного експерименту. Зокрема, для його реалізації планується залучити сили КП «Керуюча компанія».

«Використання листя як замінника деревини для паперу – ще недавно це здавалось чимось нереальним. Сьогодні ж наша молодь своїми ідеями і успішними результатами доводить – немає нічого нереального. Зі свого боку ми завжди будемо підтримувати таких людей, які хочуть допомогти своїй вулиці, району, місту, країні та навіть всьому світу», - заявив Володимир Бялковський.

Детально познайомитись з автором проекту і його технологією можете за посиланням

https://www.facebook.com/valeo.likes.biology.inventor

 Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.