КМДА Київська міська державна адміністрація


13 листопада 2019

У Солом’янському районі для безхатченків полегшать процес відновлення втрачених документів

У Солом’янському районі для безхатченків полегшать процес відновлення втрачених документів

Щоб забезпечити права бездомних та посилити їх соціальний захист, у Солом’янському районі планується полегшити процес відновлення втрачених документів для мешканців вулиць. Про це заявив в.о. голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський під час зустрічі з директором Центру обліку бездомних громадян Сергієм Лисенком.

У робочій зустрічі також взяли участь начальник відділу контролю за благоустроєм в районі та представники управління праці та соцільного захисту населення.

За словами в.о. голови, останній виїзд до площі біля Південного вокзалу, де жебракують бездомні, підтвердив, що не всі вони знають, до кого звернутись щодо поновлення документів та як самостійно доїхати до необхідної установи. 

«Стан здоров’я, нестача коштів, недостатня обізнаність призводять до того, що безхатченки залишають все, як є. Наше завдання – виправити цю ситуацію! У зв’язку з цим започатковуємо новий підхід: наші соціальні працівники разом із Центром обліку бездомних громадян безпосередньо приходитимуть до мешканців вулиць, які справді хочуть відновити документи, та допомагатимуть їм на місці заповнювати бланки із заявами», - наголосив Володимир Бялковський.

Директор Центру обліку, який розташований на вул. Гарматна, 16/85, підтримав ініціативу районної влади. Зокрема, останній погодився, що створення у Києві будинку соціальної допомоги з усім необхідним функціоналом також сприятиме покращенню соціального захисту осіб без постійного місця проживання.

Довідка

Центр обліку є закладом соціального захисту, що веде облік бездомних громадян, відновлення документів та проводить реєстрацію переважного місця знаходження. 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.