КМДА Київська міська державна адміністрація


14 листопада 2019

Володимир Бялковський: Територія біля центрального вокзалу повинна стати затишним простором

Володимир Бялковський: Територія біля центрального вокзалу повинна стати затишним простором

В.о. голови Солом’янської РДА Володимир ініціював виїзну нараду спільно з новим директором Департаменту міського благоустрою КМДА Олексієм Кулебою щодо вирішення проблемних питань благоустрою прилеглої до центрального залізничного вокзалу Києва території.

«Щодня залізничним вокзалом користуються та проходять повз тисячі людей. І від щоденної  роботи над упорядкуванням його території та прилеглих вулиць залежить комфорт і навіть настрій громадян. Тому наше спільне завдання - не тільки забезпечувати належний санітарний стан, але й всіляко працювати над створенням тут сприятливих умов для кожного громадянина», - заявив Володимир Бялковський.

У зв’язку з чим в.о. голови РДА разом з очільником Департаменту, представником «Укрзалізниці» та начальником відділу поліції на станціях залізничного транспорту Нацполіції у м. Києві, якому підпорядкована прилегла територія, обговорив можливість влаштування у підземному переході навпроти Південного вокзалу пунктів поліції, обігріву та надання первинної медичної допомоги.

«Щоб не допустити того жахливого стану, в якому підземний перехід був до ремонту, потрібно вже зараз вживати усіх можливих заходів. Такі пункти стримуватимуть осіб без постійного місця проживання  розводити тут бруд. Найближчим часом ми повинні ґрунтовно опрацювати питання та механізми реалізації цих кроків», - додав виконувач обов’язків голови.

Під час спільного обстеження прилеглої до вокзалів території були також роздані доручення щодо негайного демонтажу незаконно розміщених засобів пересувної торгівлі та відновлення благоустрою ділянки після ліквідації аварії на тепломережі.

Однак зустріч не обмежилась лише питаннями благоустрою. Щоб мешканці вулиць змогли відновити втрачені документи та захистити свої права, соціальні працівники району спільно з Центром обліку бездомних громадян допомогли безхатченкам на місці заповнити бланки із відповідними заявами та будуть супроводжувати їх надалі.

Солом’янська РДА відкрита для пропозицій і співпраці з небайдужими киянами, громадськими організаціями, які прагнуть зробити район ще комфортнішим!

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.