КМДА Київська міська державна адміністрація


23 грудня 2019

У Солом’янському районі відкрили пам’ятник воїнам-афганцям

У Солом’янському районі відкрили пам’ятник воїнам-афганцям

Сьогодні, 23 грудня у «Парку захисників України», що на вул. Вінницька, відбулось урочисте відкриття меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам. Вшанувати пам’ять земляків, чиї імена назавжди викарбувані на монументі, прийшли сотні людей – бойові побратими, їх родини, небайдужі жителі.

«Щиро вдячна Спілці ветеранів Афганістану Солом’янського району, яка запропонувала увіковічнити пам’ять наших жителів-афганців, і з якою ми пройшли тернистий шлях, щоб втілити ідею в життя. Для всіх нас це справді знакова подія, адже через війну в Афганістані пройшли 500 соломянців. З них 15 бійців до рідних домівок не повернулись. Я хочу побажати всім миру, і щоб наші діти про війни дізнавались лише з історії і ніколи не бачили ці біди наяву», – сказала заступник голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко.

За її словами, символічним стало відкриття памятника саме у парку на вул. Вінницька, який днями за рішенням Київради офіційно найменовано «Парком захисників України».

Долучились до вшанування пам’яті загиблих бійців та поклали квіти до підніжжя меморіалу народний депутат Анна Пуртова, народний депутат VIII скликання, учасник бойових дій в Афганістані Дмитро Андрієвський, голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергій Червонописький та голова Київської міської спілки ветеранів Афганістану Микола Гончаренко.

На честь загиблих воїнів-інтернаціоналістів біля пам’ятника усі охочі висадили саджанці берези, яка здавна вважається символом відважних і незламних вояків.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.