КМДА Київська міська державна адміністрація


27 грудня 2019

У солом’янській багатоповерхівці відремонтували дах за удосконаленою технологією

У солом’янській багатоповерхівці відремонтували дах за удосконаленою технологією

У Солом’янському районі на умовах співфінансування з мешканцями виконали капітальний ремонт даху житлового будинку на б-рі Вацлава Гавела, 38В. Відремонтували дах за удосконаленою технологією, яка не боїться морозів та спеки. Виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Володимир Бялковський разом з ініціативною групою мешканців перевірили результат робіт.

«Дах будівлі покритий спеціальним безрулонним холодним матеріалом БіЕМ (бітумно-емульсійна мастика), який забезпечує гідроізоляцію. А світловідбиваюча фарба на гумовій основі покращує пожежну безпеку та експлуатаційні властивості. Таку технологію цьогоріч вже застосували під час оновлення даху школи №64 на вул. Ушинського, 32. Гарантію на експлуатацію покриття підрядник дає 10 років, хоча заявляє про його надійність упродовж майже 30 років», – зазначив Володимир Бялковський.

За його словами, загальна вартість робіт склала 960 тис. грн. Завдяки програмі співфінансування «90/10» із бюджету міста на ці заходи виділили 864 тис. грн, і лише 10% – частка мешканців багатоповерхівки.

«Таких успішних прикладів співпраці з мешканцями у нас багато. І якщо цього року на роботи в рамках співфінансування місто виділило району 3 млн грн, то вже у 2020 році сума зросте майже до 20 млн грн. Це означає, що буде зроблено ще більше для покращення житлового фонду і комфорту проживання наших жителів», – наголосив в.о. голови РДА.

Під час робочого виїзду Володимир Бялковський спільно з начальником профільного управління, керівництвом КП «Керуюча компанія» і мешканцями оглянув також встановлену у будинку систему відеоспостереження та обговорив спільні кроки співпраці на 2020 рік.

Зазначимо, що Міська програма співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках Києва поширюється на будівлі, які експлуатуються більше десяти років, та передбачає співфінансування у відсотковому розмірі від очікуваної вартості робіт.

Детальніше про всі види робіт в рамках Міської програми співфінансування та про участь в ній можете дізнатись за посиланням http://www.solor.gov.ua/section/249

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.