КМДА Київська міська державна адміністрація


29 січня 2020

Для працедавців Солом’янського району провели семінар-нараду щодо легалізації праці

Для працедавців Солом’янського району провели семінар-нараду щодо легалізації праці

У будівлі Солом’янській РДА відбувся семінар-нарада з підприємцями, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі та організації харчування, щодо детінізації зайнятості населення. Вступне слово взяв керівник апарату райадміністрації Олександр Король, який підкреслив обов’язковість оформлення трудових відносин, що є гарантією забезпечення прав найманих працівників.

Спільно з першим заступником начальника ГУ Держпраці у Київській області Владиславом Андрієнком та заступником начальника фінансово-економічного управління ПФ України в місті Києві Володимиром Кірієнком обговорили актуальні питання:

- щодо трудових прав молоді, зокрема, студентів;

- прав найманих працівників у сезонних закладах харчування;

- штрафи, які загрожують працедавцю за грубе порушення трудового законодавства.

Зазначимо, якщо працедавець не оформив трудовий договір із працівником і не повідомив до Державної фіскальної служби – передбачається штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника. Якщо підприємець створює перешкоду інспектору праці або не допускає його до перевірки – штраф у розмірі 100 мін.зар.плат. У разі, якщо суб’єкт проводить діяльність без реєстрації як юридичної особи або фізичної-особи підприємця і при цьому наймає працівників – загрожує штраф у розмірі 1000-2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 грн).

У ході семінару всі охочі задали питання та отримали від експертів вичерпні відповіді.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.