КМДА Київська міська державна адміністрація


29 січня 2020

У районній школі №173 успішно впровадили новий формат харчування «Дабл-меню»

У районній школі №173 успішно впровадили новий формат харчування «Дабл-меню»

У спеціалізованій школі №173, що на просп. Відрадний, 20, успішно впровадили нову систему харчування «Дабл-меню», що дозволяє дітям на власний смак обрати одну з двох запропонованих страв. Про це сьогодні під час візиту до закладу заявила виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко.

«Школа №173 – це вже шостий навчальний заклад у Солом’янському районі, який успішно перейшов на мультипрофільне харчування «Дабл-меню». Коли діти можуть самостійно вибирати, що сьогодні хочуть скуштувати. Такий формат не лише змінює сам принцип подачі страв, він насамперед урізноманітнює раціон дітей, задовольняючи їх потреби у смачній та водночас корисній їжі. Цього року місто і район активно продовжуватиме реалізовувати проект, що є великим кроком у реформуванні системи шкільного харчування», – зазначила в.о. голови РДА.

Також під час спільного огляду з в.о. начальника районного Управління освіти Аліною Роговою вона дізналась оцінки школярів щодо нового формату та ознайомилась з меню. Зокрема, сьогодні в шкільному меню учням на вибір пропонувались сирна запіканка із соусом, ліниві вареники із соусом, суп гречаний, ліниві голубці, напої тощо. Щодня в їдальні розміщений інформаційний стенд, де батьки та діти зможуть ознайомитися з переліком страв.

Олена Горпинченко насамкінець підкреслила, що нова система харчування прийшлась дітям до вподоби, бо тепер вони смакують страву, яку хочуть, і, як показав сьогоднішній візит, з’їдають все із задоволенням. 

Наразі «Дабл-меню» також діє у школах №64, 69, початковій школі №310, ліцеї ім. Г. Ващенка №144 та гімназії біотехнологій №177.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.