КМДА Київська міська державна адміністрація


10 березня 2020

Уже 19 шкіл Солом’янського району перейшли на нове дитяче харчування

Уже 19 шкіл Солом’янського району перейшли на нове дитяче харчування

Кількість навчальних закладів Солом’янського району, де запровадили новий формат харчування на основі «Дабл-меню», невпинно збільшується. Днями до них приєднались спеціалізована початкова школа №164 (вул. Уманська, 39) та школа №166 (вул. Єреванська, 20).  

Відтепер учні можуть вільно обирати, що хочуть скуштувати з двох-трьох запропонованих страв. До шкільного меню обов’язково входять суп, м’ясні та рибні вироби, кілька видів гарнірів, салатів, фруктів, різні молочні страви та напої тощо. Меню щодня оновлюється та затверджується шеф-кухарем, а детально ознайомитись з переліком страв школярі та батьки завжди можуть на інформаційному стенді поруч з їдальнею. 

Як показує досвід, учні з цікавістю сприймають нововведення та з апетитом з’їдають свої сніданки. Зазначимо, такий принцип подачі їжі не тільки урізноманітнює раціон, але виховує культуру харчування у дітей.  

Наразі «Дабл-меню» успішно впроваджено у 19 районних закладах освіти. Цей перелік й надалі зростатиме в рамках реформування шкільного харчування та за ініціативи директорів шкіл Солом’янського району. 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.