КМДА Київська міська державна адміністрація


11 березня 2020

Від завтра у Солом’янському районі вводять протиепідемічні заходи

Від завтра у Солом’янському районі вводять протиепідемічні заходи

Із 12 березня у Солом’янському районі запроваджують план протиепідемічних заходів задля упередження можливого розповсюдження коронавірусу. Про це повідомила виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій району. 

«По-перше, причин для паніки немає. У Києві не зареєстровано поки жодного випадку захворювання на коронавірус. Але для убезпечення мешканців району, для захисту їх здоров’я, ми вживаємо всі можливі превентивні заходи. Для цього тимчасово обмежується освітній процес у всіх навчальних закладах Солом’янського району, навчання проводитиметься дистанційно, а також обмежується проведення масових заходів, зокрема концертів, конференцій», – зазначила Олена Горпинченко.

За її словами, протиепідемічні обмеження, що діятимуть попередньо до кінця березня, запроваджують відповідно до протоколу постійної комісії з питань ТЕБтНС КМДА від 11.03.2020 «Про попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (Covid-19) та введення обмежувальних заходів на території міста Києва». 

Запрошені до наради фахівці нагадали, що серед найбільш розповсюджених симптомів коронавірусу – лихоманка та сухий кашель, виділення мокротиння при кашлі, задуха, біль у горлі та м’язова біль, інколи спостерігається блювота та діарея.

Для зниження ризику інфікування просимо дотримуватись простих рекомендацій:

  • часто і ретельно мийте руки з милом або обробляйте антисептичними засобами;
  • під час кашлю і чханню прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя. Відразу викидайте серветку і мийте руки;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
  • уникайте тісного контакту з тими, хто має симптоми грипу чи застуди;
  • проводьте наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів.

Прес-брифінг щодо введення у Києві протиепідемічних заходів та обмежень для запобігання розповсюдження коронавірусу

Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)» (повний текст документу)

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.