КМДА Київська міська державна адміністрація


19 березня 2020

Олена Горпинченко: «Будівництво першої енергонезалежної школи у Солом’янському районі триває на повну»

Олена Горпинченко: «Будівництво першої енергонезалежної школи у Солом’янському районі триває на повну»

На проспекті Відрадний, 36В, де була будівля колишнього дитячого садочка, триває масштабне зведення сучасної школи №22. Енергоефективність, безбар’єрний простір, сучасні системи безпеки, великий спортивний та навіть хореографічний зали – усе це отримають діти Солом’янського району. Про це розповіла виконувач обов’язків голови Солом’янської райдержадміністрації Олена Горпинченко під час виїзної перевірки об’єкту. 

«Будівництво школи, яка прийме сотні юних жителів району, максимально активними темпами йде до фінішу. Генпідрядник вже встановив вікна, влаштував дах, виконав стяжку підлоги та встановив внутрішні інженерні мережі – а це електрика, система пожежної сигналізації, вентиляція, опалення, устаткування для відеоспостереження. Безпека дітей – першочергове завдання для всіх», - зазначила Олена Горпинченко. 

Також завершуються роботи з утеплення фасаду, штукатурення стін та зовнішніх інженерних мереж. Найближчим часом, коли дозволятиме температурний режим, у школі розпочнуть малярні роботи.

Заклад освіти, який буде опалюватись та забезпечуватиметься гарячою водою завдяки ґрунтовим тепловим насосам, також вміщатиме навчальні класи сучасного планування, гардеробні, медичні приміщення, читальний, спортивний та хореографічний зали. Крім того, школу обладнають ліфтами та пандусами для комфорту всіх відвідувачів.

Під час огляду приміщень Олена Горпинченко спільно з в.о. начальника Управління освіти, керівництвом КП «Солом’янка-Сервіс», адміністрацією школи та генпідрядником обговорили ряд актуальних питань для успішного відкриття нового освітнього закладу. 

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.