КМДА Київська міська державна адміністрація


25 березня 2020

Віталій Кличко звернувся до Кабміну забезпечити контроль за цінами на товари першої необхідності та лікарські засоби

Віталій Кличко звернувся до Кабміну забезпечити контроль за цінами на товари першої необхідності та лікарські засоби

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду щодо забезпечення контролю за цінами на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари. Про це він заявив під час онлайн прес-конференції.

«Я спрямував звернення до Кабміну – забезпечити контроль за цінами на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари. Згідно з ухваленим парламентом Законом, уряд має сьогодні таку компетенцію. І повинен вжити всіх заходів для недопущення в столиці та в Україні підняття цін на товари суб’єктами господарювання. - А, зокрема, і на наступний перелік товарів: цукор, сіль, борошно, чай, соняшникова олія, вершкове масло, гречка, рис, макаронні вироби, вода питна, консерви тривалого зберігання. Та інші товари, що користуються найбільшим попитом у людей», – підкреслив Віталій Кличко.

Також мер Києва звернувся до МВС та контролюючих органів пильно виявляти киян та установи, що порушують обмежувальні заходи, та складати протоколи і штрафувати їх: «Вірус поширюється. Якщо в когось самого не вистачає розуму і свідомості, нехай так зрозуміє! І не наражає на небезпеку людей навколо».

Він нагадав, що у столиці за минулу добу кількість киян, що захворіли на COVID-19, зросла до 31 особи. На сьогодні експрес-тестами і лабораторними дослідженнями протестовано 1 355 киян. Державна установа «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» перевіряє на підтвердження чи спростування діагнозу на коронавірус ще понад 30 зразків.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.