КМДА Київська міська державна адміністрація


9 квітня 2020

Олена Горпинченко провела онлайн-нараду щодо протидії поширенню коронавірусу в районі

Олена Горпинченко провела онлайн-нараду щодо протидії поширенню коронавірусу в районі

Виконувач обов’язків голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко провела онлайн-нараду з підрозділами адміністрації та комунальними підприємствами щодо протидії поширенню коронавірусу в районі.

У ході дистанційної зустрічі Олена Горпинченко, насамперед, звернула увагу на важливість всебічної допомоги вразливим категоріям населення у непростий для всієї країни час.

Так, начальниця управління праці та соціального захисту РДА повідомила, що завдяки роботі Єдиного координаційного центру при КМДА Солом’янський район вже отримав 2018 продуктових наборів першої необхідності. Щодня працівники Територіального центру у напруженому режимі доставляють понад  300 таких пакунків різним категоріям населення. Це особи похилого віку, одинокі особи з інвалідністю, окремі категорії сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, родини, де виховуються діти з інвалідністю. Надається допомога й будинкам сімейного типу, де виховуються діти-сироти. Щоб продуктові набори максимально швидко надійшли до адресатів, їх одночасно розвозять також працівники із Служби у справах дітей та сім’ї РДА та Центру соцслужб в районі. Загалом роздано вже 1810 таких кошиків.

Так само щоденно і без вихідних працюють комунальні підприємства, які виконують дезінфекційні заходи на вулицях, майданчиках та в 1167 житлових будинках. Постійно ведеться роз’яснювальна робота й серед відвідувачів парків та скверів, які легковажно ставляться до карантину, наражаючи себе та рідних на небезпеку.

В.о. голови РДА нагадала учасникам наради про обов’язковий індивідуальний захист своїх працівників, які сьогодні на передовій у боротьбі з COVID-19.

Про заходи боротьби з епідемією також доповіли начальники управління освіти, відділу контролю за благоустроєм, відділу торгівлі та споживчого ринку, а також відділу з питань цивільного захисту. 

«Ще раз закликаю жителів району залишатись вдома і не випробовувати свою удачу. Ми робимо все можливе, щоб убезпечити кожного від цієї хвороби. Але жодні протиепідемічні заходи і обмеження не допоможуть, якщо ви будете їх ігнорувати, граючи з долею в рулетку», – наголосила Олена Горпинченко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.