КМДА Київська міська державна адміністрація


21 вересня 2013

Реалізації ініціативи Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення

Реалізації ініціативи Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення

З метою реалізації ініціативи Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення, 19 вересня заступник голови Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Андріян Рев’юк відвідав центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району.

Під час робочої поїздки заступник голови Андріян Рев’юк ознайомився з умовами реабілітації дітей, а також зустрівся та поспілкувався з батьками вихованців центру, які вкрай потребують турботи. Андріян Рев’юк  наголосив, що необхідна поглиблена співпраця між сім’ями, які  потрапили у складні соціальні умови та Солом’янською райдержадміністрацією.

Нагадаємо, що з 2001 року при Солом’янському районному центрі соціальних служб сім'ї, дітей та молоді реалізовувалась соціальна програма  «Центр соціально - психологічної  реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями», за адресою: вул. Галана, 2, яка передбачала систему заходів, які сприяли  розвитку можливостей дитини і всієї сім'ї. Велика кількість звернень та якість наданих послуг  дали  підставу зробити висновок, що для сімей, в яких виховується дитина з інвалідністю ці послуги є життєво важливими. Виникла нагальна потреба на базі досвіду програми створити повноцінний заклад. Рішенням Київради в листопаді 2012 року був створений «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом'янського району», який розпочав повноцінну діяльність в громаді Солом’янського району з 15 січня 2013 року.

На даний час, центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району надає комплекс реабілітаційних послуг відповідно до потреб дітей та молоді, різні види соціальних послуг, консультативну допомогу та психологічну підтримку сім’ї. З дитиною, або молодою людиною  працює  група фахівців, що включає психолога, корекційного педагога,  піскового терапевта, логопеда, дефектолога, масажиста, соціального працівника та соціального вихователя. Такий підхід сприяє якомога більш комплексному розвитку та соціальній адаптації дітей, хворих на аутизм, епілепсію , ДЦП, ЗПР, гіперактивність, РВ, синдром Дауна та ін.

Протягом 2013 року до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом’янського району звернулося та отримало допомогу 79 осіб: 32 особи (до 18 років), 9 осіб  (старше 18 років) та 38 батьків, яким надано 5036 послуг.

 Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.