Головна  →  Новини  →  24 вересня 2020

У Солом’янському районі обговорили важливість посилення протидії насильству в сім’ї

У Солом’янському районі обговорили важливість посилення протидії насильству в сім’ї

Сьогодні під керівництвом заступника голови Солом’янської РДА Олени Горпинченко відбулось засідання Координаційної ради з питань запобігання та посилення протидії домашньому насильству. 

В обговоренні взяли участь представники Солом’янського районного управління поліції ГУ НП в місті Києві, Управління патрульної поліції в Києві, Солом’янського районного суду міста Києва, місцевої прокуратури №9, Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, «Центру сім’ї» Солом’янської РДА, Територіального центру надання соціальних послуг в району, структурних підрозділів райдержадміністрації та інші учасники. 

Так, за 9 місяців 2020 року до поліції району надійшло 1548 звернень про вчинення домашнього насилля. Відносно 677 осіб складено адмінпротоколи за ст. 173-2 та направлено до суду. Водночас до Служби у справах дітей та сім’ї Солом’янської РДА надійшло 31 повідомлення про вчинення домашнього насильства, з них підтверджено 16 випадків. Серед постраждалих найчастіше звертаються жінки та діти. 

Під час обговорень учасники наголосили на важливості формування пропозицій, які дозволять мінімізувати домашнє насилля, надати максимальну підтримку й допомогу постраждалим особам, а також провести ефективну інформаційно-просвітницьку роботу серед населення. 

Серед напрацьованих пріоритетів, зокрема, створення в Солом’янському районі «кризової кімнати» для осіб, які постраждали від домашнього насильства, та вжиття заходів для оперативного реагування мобільної групи соціально-психологічної допомоги.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена