Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Проведено семінар присвячений питанням легалізації та детінізації заробітної плати

Опубліковано 02 лютого 2016 року о 16:24
фото

1 лютого представники управління Пенсійного фонду України в Солом’янському районі м. Києва (далі – управління) та Солом’янського районного центру зайнятості (далі – центр) провели спільний семінар, присвячений питанням легалізації та детінізації заробітної плати, наданню електронних послуг Пенсійним фондом України, а також щодо переваг користування web-порталом.

На семінарі, що відбувся в приміщенні центру, вкотре висвітлювалося питання легальної трудової діяльності.

Зустріч розпочала заступник начальника відділу активної підтримки безробітних центру Ірина Неприлюк із ознайомлення присутніх щодо видів договорів, їх перевагами та недоліками, а також щодо переваг «офіційного працевлаштування».

В ході семінару головні спеціалісти юридичного відділу Ганна Андросович та Ксенія Марченко провели роз’яснювальну роботу на тему легальної зайнятості населення. Фахівці проінформували присутніх про необхідність укладання трудових договорів та зазначили, що тінізація доходів і зайнятості населення негативно впливає на соціальну захищеність громадян. Оскільки одержуючи заробітну плату «в конверті», працівник позбавляє себе гідної пенсії в майбутньому.   

Першочерговою умовою при виході на пенсію є набуття необхідного страхового стажу.

Для зарахування в страховий стаж у повному розмірі одного робочого місяця розмір внесків, що сплачується роботодавцем до органів Пенсійного фонду України (далі – ПФУ), має бути не меншим, ніж внески, обчислені із мінімальної заробітної плати.

В 2016 році мінімальну заробітну плату встановлено: у січні-квітні в розмірі 1378 грн. на місяць; у травні – листопаді – 1450 грн. на місяць;  у грудні  – 1550 грн. на місяць.

Формула розрахунку пенсій встановлює пряму залежність розміру пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого сплачувались внески до ПФУ.

При цьому було наголошено, наскільки важливо майбутнім пенсіонерам завчасно зареєструватися на web-порталі (portal.pfu.gov.ua), щоб особисто здійснювати контроль за власними даними, які в подальшому будуть впливати на пенсійні права застрахованої особи.

Головний спеціаліст сектору організаційно-інформаційної роботи управління Лариса Ворона детально ознайомили присутніх з можливостями які надає користування web-порталом та одержання фахових консультацій на сторінках друкованих видань ПФУ «Вісник Пенсіійного фонду України» та «Пенсійний кур'єр». Крім того безробітним було роз'яснено про переваги оптимізації структури окремих районних управлінь Фонду шляхом їх об’єднання.

Наприкінці зустрічі присутнім роздано довідково-інформаційні листівки та буклети щодо обслуговування громадян, легалізації трудових відносин та  переваг користування web-порталом.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux