Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулось засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками АТО та сім’ями, переміщеними з тимчасово окупованих територій

Опубліковано 31 грудня 2014 року о 13:47
фото

Питання соціального забезпечення, працевлаштування, доступу до освіти, медичного обслуговування сімей, члени яких є учасниками АТО та переселенців зі сходу й Криму розглянули під час засідання Міжвідомчої координаційної комісії, яке відбулося 30 грудня. Участь у обговоренні взяли керівники структурних підрозділів Солом’янської райдержадміністрації та представник військового комісаріату району.

Начальник районного управління праці та соціального захисту населення Любов Хоменко ознайомила присутніх із поточною ситуацією та порушила проблемні питання в організації допомоги учасникам АТО та членам їх сімей.

Понад 4430 родин переїхали до Солом’янського району з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, з них призначено адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг – 3751 родині. До управління праці та соціального захисту населення звернулося 478 сімей за призначенням (переведенням виплат) державних соціальних допомог і компенсацій, вирішення інших питань соціального характеру.

У районі створено належні умови для оформлення пенсій, отримання в закладах медичної допомоги, навчання дітей в загальноосвітніх і позашкільних закладах. За направленням Солом’янського районного центру зайнятості працевлаштовано 16 вимушених переселенців. Понад 800 дітей з АР Крим, Донецької та Луганської областей  навчається у дитсадках і школах. Серед невирішених питань залишається забезпечення житлом, надання путівок пораненим у реабілітаційні центри та оздоровлення тощо.  

Заступник голови Солом’янської райдержадміністрації Володимир Бялковський акцентував увагу присутніх на необхідності постійної оперативної та системної взаємодії структурних підрозділів адміністрації, волонтерів і активістів громадських організацій, благодійних фондів для спільного вирішення проблем поранених військовослужбовців, переселенців. За його словами, для цього в Солом’янській райдержадміністрації  буде виділено окреме приміщення та створено телефони «гарячої лінії», за якими кожен може проконсультуватися з фахівцями.

Керівник ОСН «Караваєві дачі», голова благодійного фонду Олена Папуша порушила питання надання психологічної допомоги військовим, які повернулися із зони АТО.

За результатами зустрічі напрацьовано відповідні доручення для профільних структурних підрозділів Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.    Наступне засідання Міжвідомчої координаційної комісії учасники запланували провести у січні 2015 року. 

Фотогалерея


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux