КМДА Київська міська державна адміністрація


12 квітня 2021

Служба у справах дітей та сім’ї запрошує до співпраці

Служба у справах дітей та сім’ї запрошує до співпраці

Службою у справах дітей та сім`ї постійно проводиться робота, яка забезпечує право дитини, яка залишилась без батьківської опіки, на виховання та проживання в сімейному оточенні.

Протягом першого кварталу 2021 року в Солом’янському районі міста Києва виявлено 9 дітей, які залишились без батьків. Щоб не завдавати дитині психологічного травмування спеціалістами служби у справах дітей та сім’ї  було з’ясовано коло родичів чи знайомих дитини та проведена з ними консультаційно - роз’яснювальна робота щодо збору та надання пакету документів для призначення опіки над дитиною.

Як результат 6 дітей були влаштовані під опіку родичів (тітки, бабусі чи дідуся) та залишились проживати у звичному для них оточенні.

Одного хлопчика Ярослава, якому виповнилось 5 років та який не має родичів і від народження виховувався в будинку дитини, було влаштовано на виховання до одного з дитячих будинків сімейного типу, який створено в районі.

Дитину з радістю прийняли у сім’ю старші діти, адже він є найменшою дитиною в родині.

Зараз хлопчик звикає до нових умов проживання та навчається жити в сім’ї.

Тепер в родині виховується 10 дітей. Перед батьками-вихователями постало нове нелегке завдання – стати мамою і татом ще для одного сина, який ніколи не знав маминих теплих рук, не чув маминої колискової, не грався з татом дитячими іграшками, не відчував батьківської любові та захисту. Батьки-вихователі розуміють, що для побудови міцної сім’ї вони повинні щодня дарувати дітям доброту та турботу, любов та захист.

Служба у справах дітей та сім’ї запрошує до співпраці небайдужих мешканців Солом’янського району, які мають бажання виховувати дітей, позбавлених батьківського піклування, оточити їх своєю любов’ю та турботою, дарувати дітям тепло родинного вогнища.

За детальною інформацією Ви можете звернутись за адресою: м. Київ, просп. Повітрофлотський, 41, каб. № 417 (тел. 207-09-70).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.