КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2021

Позачергове засідання координаційної ради з питань опалювального сезону

Сьогодні у Солом’янській райдержадміністрації відбулося позачергове засідання координаційної ради з питань початку опалювального сезону в ОСББ з власними котельнями. Зустріч відбулася за участі начальника управління ЖКГ та будівництва Андрія Сидорчука, представників п’ятнадцяти ОСББ з автономним опаленням та голови Асоціації ОСББ і ЖБК Солом’янського району м. Києва Валерія Пиндика.

Обговорили шляхи вирішення наступних поточних проблем:
1. Відпрацювання можливості внесення змін у ряд нормативних актів з метою надання ОСББ з автономним опаленням статусу, прирівняному до побутового споживача. 
2. Ризики по старту опалювального сезону у домах з власними котельнями, вірогідність невдоволення мешканцями надвисокими внесками за опалення.
3. Опрацювання можливості й необхідності фінансування з боку органів місцевого самоврядування реконструкцій та ремонтів котелень.
4. Підготовка звернення до АТ «Київгаз» задля врегулювання вимог щодо надання ліцензій від ОСББ з власними котельнями.
5. Ініціація проведення позачергового засідання Координаційної ради м.Києва з представниками АТ «Київгаз, ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» задля розгляду внесення змін у договір з ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», а саме - скасування лімітів, передоплат, штрафних санкцій, необхідність заключення договорів списання тощо.
Такий розширений формат зустрічі, як координаційна рада, надає можливість в конструктивній, діловій атмосфері визначитись у подальших векторах співпраці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.