КМДА Київська міська державна адміністрація


4 березня 2015

Інспекція підвальних приміщень житлових будинків у Солом’янському районі

Інспекція підвальних приміщень житлових будинків у Солом’янському районі

У Солом’янському районі перевірили стан підвальних приміщень житлових будинків із визначенням придатності для укриття при виникненні надзвичайних ситуацій та провели їхнє маркування.

За словами голови Солом’янської райдержадміністраціїМаксима Шкуро питання необхідності приведення підвальних приміщень, що можуть бути використані для захисту жителів району, до належного санітарно-технічного стану на постійному контролі у відповідальних структурних підрозділів.

Під головуванням виконуючого обов’язки першого заступника голови Володимира Бялковського були створені 11 робочих груп для перевірки підвальних приміщень житлових будинків. До складу груп увійшли представники структурних підрозділів Солом’янської райдержадміністрації, комунальних підприємств житлового фонду та власники приватних приміщень.

З 19 по 26 лютого було проведено перевірку 227 визначених підвальних приміщень житлових будинків розташованих у 6 комунальних підприємствах. Фахівці перевіряли санітарно-технічний стан, правильність нанесення балансоутримувачами маркування тимчасових укриттів і склали відповідні акти.

За результатами перевірки  181 приміщення визначено придатним до тимчасового укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Голова Солом’янської райдержадміністрації Максим Шкуро дав завдання відповідальним службам вжити необхідних заходів для усунення виявлених недоліків і привести приміщення у належний стан найближчим часом. Зокрема,  серед виявлених зауважень - питання освітлення, забезпечення місцями для сидіння, необхідність прибирання тощо.

Нагадаємо, перевірка стану підвальних приміщень житлових будинків здійснюється на виконання окремого доручення голови Київської міської державної адміністрації Володимира Кличка від 11.02.2015 № 3849.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.