КМДА Київська міська державна адміністрація


11 квітня 2019

Голова району вимагає розірвати угоду з власником занедбаної ділянки на Відрадному

Голова району вимагає розірвати угоду з власником занедбаної ділянки на Відрадному

Голова Солом’янської районної держадміністрації Ігор Довбань проінспектував земельну ділянку на проспекті Відрадний, 11 у зв’язку зі зверненнями місцевих жителів щодо її санітарного стану.

Під час виїзної наради, на яку були викликані перший заступник голови Володимир Бялковський, керівництво комунальних підприємств та відповідальні представники адміністрації, з’ясувалось, що ділянка площею 8 соток, де виникло стихійне сміттєзвалище, знаходиться в руках приватної компанії.

Водночас керівник ОСН «Дачі Караваєві» Олена Папуша, яку також запросили на зустріч, підтвердила, що товариство протягом тривалого часу не проводило жодних заходів з благоустрою зазначеної території.  У свою чергу мешканці прилеглих будинків, скориставшись бездіяльністю власника ділянки, влаштували там звалище: «Сусіди вже тричі організовувались, вивозили сміття і навіть висаджували квіти. Але, на жаль, наші люди будуть ще довго вчитись жити по-європейськи». 

У зв’язку з цим голова району, по-перше, доручив відповідним службам разом з представниками ОСНу напрацювати шляхи вирішення проблеми стихійного сміттєзвалища. А саме організувати найближчим часом толоку разом з мешканцями.  

По-друге, Ігор Довбань звернувся до земельної комісії та депутата Київради цього округу щодо ініціювання розриву угоди з товариством. 

“Це типовий приклад безгосподарності та безкультурності. І якщо власник байдужий до своєї території, не використовує її за призначенням, то угоду потрібно якнайшвидше скасувати, а землю передати соціально відповідальним бізнесменам”, - заявив очільник району. 

Також керівництво РДА звернулось до правоохоронних органів із заявою про злочин, а саме – про безвідповідальне ставлення власника земельної ділянки і стихійне засмічення території місцевими мешканцями.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.