Головна  →  Новини  →  21 травня 2014

Перспективи реконструкції Ландшафтного парку

Перспективи реконструкції Ландшафтного парку

Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Солом'янського району за дорученням начальника управління житлово- комунального господарства Солом'янської РДА І.О. Андріянова опрацьовано доручення голови Київської міської державної адміністрації В.Д. Бондаренка від 19 травня 2014 р. № 001-ОП/БП-2601 стосовно надання інформації на запитання, отримане під час особистого прийому щодо перспектив проведення реконструкції та благоустрою Ландшафтного парку.

Повідомляємо, що Ландшафтний парк, розташований між вулицями Волгоградська, Солом'янська, Механізаторів знаходиться на балансі та обслуговуванні комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Солом'янського району м. Києва.

Згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 17.12.2004 № 2307 «Про реконструкцію парку на розі вул. Солом'янської та Волгоградської у Солом'янському районі» передбачалось виконати комплекс робіт по реконструкції парку. Відповідно до даного розпорядження замовником по реконструкції було визначено Солом'янську районну у м. Києві державну адміністрацію та розроблено проектно-кошторисну документацію по реконструкції Ландшафтного парку, орієнтована кошторисна вартість проекту в цінах 2006 року становить 27 256,571 тис. грн. (потребує коригування), що станом на 2013 рік становить близько 60 млн. грн.

9 листопада 2006 року були проведені громадські слухання з питань реконструкції вищевказаного парку, але вони не дали позитивного результату, в зв'язку з землевідведеннями на території парку. Солом'янською районною в місті Києві державною адміністрацією спільно з КО «Київзеленбуд» проведено роботу з відміни землевідведень в межах Ландшафтного парку.

Варто додати, що починаючи з 2011 року при формуванні проекту Програми соціально-економічного розвитку м. Києва Солом'янською районною в місті Києві державною адміністрацію та Київським комунальним об'єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» щорічно подавались пропозиції до виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо включення об'єкту «Реконструкція Ландшафтного парку» до Програми. На жаль, виконання вищевказаних робіт до Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2014 рік не включено, фінансування не передбачено.

Перспективою є внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку міста Києва на 2014 рік в частині передбачення фінансування на оновлення проектно-кошторисної документації по об'єкту «Реконструкція Ландшафтного парку», а також включення робіт з реконструкції та благоустрою території Ландшафтного парку на 2015 рік.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена