Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Увага! Керівники підприємств!

Опубліковано 20 травня 2014 року о 21:24
фото

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України повідомляє, що на підприємствах агропромислового комплексу у 1 кварталі 2014 року травмовано 135 працівників, що на 60 менше, ніж за аналогічний період минулого року. Загинуло 11 працівників, за такий же період минулого року 18.

Спостерігається зростання травматизму зі смертельним наслідком на підприємствах агропромислового комплексу у Донецькій, Тернопільській та Харківській областях на 1 випадок.

Основними причинами нещасних випадків є порушення Правил безпеки руху та невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Так, у ДП «Вінницьке лісове господарство» Вінницької області 26.02.2014 під час підготовки до буксирування автомобіля ЗІЛ, водій був притиснутий автомобілем КАМАЗ. Від отриманих травм помер.

У ТОВ «Агросинтез Поділля» Тернопільської області 14.03.2014 у механічній майстерні під час роботи на токарному верстаті, сталося захоплення обертовою частиною верстату за рукав одягу слюсаря, внаслідок чого його було смертельно травмовано.

У ТОВ «Барком» Львівської області 18.03.2014 під час розвантаження зерна на розвантажувальній рампі млина, внаслідок наїзду автомобіля отримав смертельну травму підсобний робітник.

У соціально-культурній сфери у 1 кварталі цього року травмовано 337 працівників, що на 17 менше ніж за аналогічний період минулого року. Загинуло 24 працівника (на 15 більше, ніж за такий же період минулого року).

Більше всього смертельних нещасних випадків сталося внаслідок дорожньо-транспортних пригод (33%), пожеж (33%) та вибух {13%).

Так, у ТОВ «Імплоер» та ТОВ «Даймонд Консалтинг» м. Харків 08 01 2014 під час пожежі на території ювелірної фабрики загинуло 8 працівників.

У Новоград-Волинській квартирно-експлуатаційній частині району Житомирської області 15.01.2014 внаслідок вибуху котла Е5-Д2 отримав опіки оператор котельні, від яких помер у лікарні.

У ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 3 гімназії ім. О.С. Пушкіна в м. Тульчин Вінницької області 03.02.2014 під час експлуатації котла КС-Г-100 стався вибух пароповітряної суміші, внаслідок чого смертельно травмовано заступника директора по господарській роботі та оператора котельні (будівлю котельні пошкоджено).

Вищезазначені нещасні випадки сталися за таких причин: незадовільний технічний стан котлів (відсутність передбаченого проектного документацією запобіжних клапанів, несправність циркуляційного насосу, світлової і звукової системи сигналізації) та системи центрального теплопостачання, не проведено з оператором опалювального пункту повторного інструктажу з охорони праці, невиконання вимог інструкцій з охорони праці (відсутність постійного нагляду за працюючим котлом) та інші.

На підприємствах деревообробної промисловості травмовано 20 працівників, що на 8 менше, ніж за аналогічний період 2013 року. Загинуло 2 працівника (стільки же за аналогічний період минулого року).

Враховуючи вищезазначене, пропонуємо керівникам підприємств вжити вичерпних заходів щодо запобігання нещасним випадкам. Сподіваємось, що зазначена інформація допоможе в профілактичній роботі по зменшенню травматизму.

Сектор з питань охорони праці


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux