Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Інформація стосовно зсувонебезпечних ділянок

Опубліковано 20 травня 2014 року о 21:25
фото

У квітні 2013 році на території мікрорайону «Батиєва гора» Солом’янського району внаслідок перенасичення ґрунтів талою водою відбувся зсув ґрунту на трьох ділянках, а саме: на зсувонебезпечних схилах по вулицям Локомотивній та Краснодонській,  вулицям Провідницької та Радісної, вулицям Провідницької та Громадської.

На розі вулиць Локомотивної та Краснодонської внаслідок водонасичення ґрунтів схилу талими водами та високого рівня ґрунтових вод відбувся зсув ґрунту об’ємом біля 500 куб.м. В зону зсуву потрапили дорожнє полотно, лінія зовнішнього освітлення, газові мережі. Було пошкоджено 110 м² асфальтового  покриття проїжджої частини, 24 м²  пішохідного тротуару, 12п.м. поребрика, 9 п.м. граничних бортів. З метою уникнення у подальшому розвитку зсуву ґрунту було проведено видалення понад 50 аварійних, самосійних, похилених дерев на схилі по вул. Локомотивній.

Для безпеки руху було закрито та заборонено в’їзд автотранспорту до місця просідання ґрунту зі сторони площі П.Кривоноса та вул. Краснодонської із встановленням бетонних плит для неможливості проїзду та встановлення попереджувальних знаків щодо об’їзду аварійної частини дороги. Проведено демонтаж опор освітлення та розподільчого щита, розташованих на аварійній ділянці та проведено перенесення їх на безпечну відстань із забезпеченням освітлення вулиць Локомотивної та Краснодонської.  

Згідно рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 11.03.2013 № 30  та відповідно до Класифікатору надзвичайних ситуацій, затвердженого та введеного в дію наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457, зсувонебезпечні ділянки на розі вулиць Локомотивної та Краснодонської віднесено до категорії «надзвичайна ситуація природного характеру» регіонального рівня.

Розпорядженням  виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 06.06.2013 № 888 «Про виконання протизсувних робіт на схилі Батиєвої гори на розі вулиць Локомотивної та Краснодонської» замовником розробки  проектно-кошторисної документації на виконання протизсувних робіт визначено комунальне підприємство «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція».

КП ШЕУ Солом’янського району м.Києва періодично проводить  тимчасове відновлення пошкодженого асфальтового покриття проїжджої частини,  але протягом всього часу спостереження відбувається просідання частини дорожнього та тротуарного покриття по вулиці Локомотивній.  

Згідно протоколу від 07.06.2013 № 44 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) визначено надзвичайну ситуацію на зсувонебезпечній ділянці на розі вулиць Провідницької та Громадської та відповідно Класифікатору надзвичайних ситуацій, затвердженого то введеного в дію наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 та віднесено до категорії  об’єктового рівня.

На розі вулиць Провідницької та Радісної, внаслідок водонасичення ґрунтів схилу виник зсув ґрунтів об'ємом приблизно 1500 м3. В зону зсуву потрапили території садиб житлових будинків № 15, № 18 по вул. Радісній та № 21, 21а, 23 по вул. Провідницькій.  

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 03.06.2013 № 845 «Про виконання протизсувних робіт на схилі Батиєвої гори на розі вулиць Провідницької та Радісної» до Класифікатору надзвичайних ситуацій, затвердженого та введеного в дію наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 зсувонебезпечні ділянки на розі вулиць Провідницької та Радісної віднесено до категорії «надзвичайна ситуація природного характеру» регіонального рівня  та замовником розробки  проектно-кошторисної документації на виконання протизсувних робіт визначено комунальне підприємство «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція».

Для покращення життєдіяльності населення, КП ШЕУ Солом’янського району м.Києва проводили тимчасове відновлення пошкодженого асфальтового покриття проїжджої частини та розчистку зливо- приймальників для попередження подальшого руйнування схилів. Розглянуто можливість утворення зливо відвідного бордюру вздовж вулиці Провідницької до дощового колодязя для відведення дощових вод з вулиці Радісної та неможливості потрапляння дощових вод на схил.

Відповідно до вищезгаданих розпоряджень, комунальним підприємством «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» було доручено виконати розробку  проектно-кошторисних документацій на виконання протизсувних робіт, але в зв’язку з відсутністю фінансування, відповідні роботи у 2013-2014 роках не проводились.

Протягом 2013-2014 років Солом’янською районною в місті Києві державною адміністрацією було проведено 7 засідань Комісії з питань надзвичайних ситуацій Солом’янської районної в місті Києві державною адміністрацією з питань проведення необхідних заходів для унеможливлення подальших зсувних процесів.

Адміністрацією Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації протягом 2013-2014 років надсилалися листи до голови та першого заступника голови Київської міської державної адміністрації з проханням вирішення даного питання стосовно реалізації розпоряджень Київської міської державної адміністрації від 03.06.2013 № 845 та від 06.06.2013 № 888, які зможуть забезпечити безпеку життєдіяльності населення мікрорайону Батиєва гора та про необхідність включення вищевказаних об’єктів до Програми економічного та соціального розвитку м.Києва на 2014рік.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux