Головна  →  Новини  →  9 квітня 2021

Звіт щодо організації роботи із зверненнями громадян у Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації за I квартал 2021 року

Звіт щодо організації роботи із зверненнями громадян у Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації  за I квартал 2021 року

Звіт щодо організації роботи із зверненнями громадян у Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації  за I квартал 2021 року 

У Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації проводиться системна робота, спрямована на реалізацію громадянами конституційних прав на звернення у відповідності до вимог Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Реалізуючи вимоги вищезазначених законодавчих актів, систематично здійснюється ряд заходів щодо підвищення рівня цієї роботи, в основі якої лежить, перш за все, уважне ставлення до вирішення проблем, з якими звертаються громадяни до адміністрації, а також постійний аналіз, узагальнення усних та письмових звернень. Також вживаються заходи щодо покращення ґрунтовного розгляду питань, які порушують громадяни, та усунення причин, що породжують звернення. Позитивне вирішення питань у зверненнях громадян має безпосередній вплив на покращення соціально-економічного, культурного розвитку району, житлово-побутових умов, соціального благополуччя та зростання добробуту його мешканців.

За звітний період до Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації через відділ роботи із зверненнями громадян надійшло та опрацьовано 1167 звернень громадян.

Спостерігається збільшення звернень громадян (на 147 звернень або 12,60%) в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

З них: 
- 364 питання вирішено позитивно;
- на 601 надані аргументовані роз’яснення.

За своїм характером письмові звернення, що надійшли протягом звітного періоду на адресу Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації, розподілилися таким чином: 
- заяв – 1056 (90,49 %);
- скарг – 111 (9,51%);

Впродовж І кварталу 2021 року до відділу роботи із зверненнями громадян надійшло:
- 368 звернень з Київської міської державної адміністрації (у 2020 році - 364 звернення), серед яких 59 доручень голови Київської міської державної адміністрації; 
- 701 звернення від заявників, які особисто звернулися до Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації;
- 8 звернень від народних депутатів України;
- 25 звернень від депутатів Київської міської ради;
- 9 звернень з Кабінету Міністрів України;
- 31 звернення з Офісу Президента України;
- 10 звернень з органів прокуратури України; 
- 15 звернень з Верховної Ради України.

Впродовж звітного періоду до Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації надійшло 93 колективних звернень громадян (7,97 % від усіх звернень). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість колективних звернень громадян зменшилася на 6 звернень громадян.

Всі звернення громадян, що надійшли на розгляд до Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації виконані у встановлені законодавством терміни.

Найгостріші питання, що турбують мешканців району залишаються питання житлово-комунального господарства, що складають - 757 звернень (64,87%).

Серед основних питань:
- оплати квартир та комунальних послуг – 107 звернень;
- благоустрою – 93 звернення;
- опалення – 75 звернень; 
- незадовільного водопостачання – 42 звернення;
- поточного та капітального ремонту будинків – 34 звернення;
- ремонту сантехнічного обладнання та комунікацій – 28 звернень;
- ремонту дахів – 25 звернень;
- будівництва та ремонту доріг – 23 звернення;
- встановлення лічильників – 12 звернень;
- ремонту або заміни ліфтів – 11 звернень;
- облаштування дитячих майданчиків - 10 звернень та інші.

Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація вживає всіх можливих заходів щодо вирішення якомога більшої кількості питань, порушених у зверненнях мешканцями району.

Найважливішою складовою у роботі із зверненнями громадян є виконавська дисципліна. Відповідність кількісних та якісних показників тобто, вчасне, без порушення терміну, якісне та змістовне інформування заявника за результатами розгляду порушеного ним питання залишається основним завданням відділу роботи із зверненнями громадян.

Друге місце за кількістю посідають звернення з питань житлової політики. За звітний період до відділу роботи із зверненнями громадян особисто та через органи влади вищого рівня надійшло 89 звернень (7,63%). Спостерігається зменшення звернень (на 5 звернень або 0,43%) в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Основні питання – це зарахування на квартирний облік, надання житла та отримання ордеру на фактично займану житлову площу.

На третьому місці – питання соціального захисту. Серед них найчастіше порушувалися питання щодо надання матеріальної допомоги, субсидій на сплату житлово-комунальних послуг, питання соціальної допомоги тощо.

За звітний період до відділу роботи із зверненнями громадян особисто та через органи влади і організації надійшло 79 таких звернень (6,77%), що на 34 звернення менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Особлива увага у роботі із зверненнями громадян приділяється розгляду звернень пільгових категорій населення. Серед заявників, які вказали свій соціальний стан:
- 35 звернень від інвалідів І,ІІ,ІІІ груп;
- 22 звернення від учасників війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій;
- 21 звернення від ветеранів праці;
- 14 звернень від учасників АТО;
- 11 звернень від членів багатодітних сімей, одиноких матерів, матерів-героїнь;
- 2 звернення від дітей війни та інші;

У зверненнях осіб пільгових категорій найчастіше порушувалися питання житлово-комунального обслуговування (оплата житлово-комунальних послуг, незадовільне водопостачання та централізоване опалення, благоустрій території), отримання матеріальної допомоги, отримання субсидій, поліпшення житлових умов та інші.

За I квартал 2021року на електронну адресу Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації надійшло 271 звернення, що на

3 звернення менше, ніж за аналогічний період минулого року. Всі звернення опрацьовані у встановлені терміни. 
Керівництвом Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації проведено 15 прямих «гарячих» телефонних ліній та прийнято 21 дзвінок. Питання, які були порушені в телефонних зверненнях громадян зареєстровано, деякі з них було вирішено у найкоротші терміни.

У зв’язку з карантином, запровадженим у місті Києві з метою запобігання поширенню вірусу COVID-19 та на виконання розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 16.03.2020 № 444 «Про деякі заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста Києва» (зі змінами) та розпорядження Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації від 17.03.2020 № 327 «Про деякі заходи щодо запобігання поширенню корона вірусу COVID-19 на території Солом’янського району» (зі змінами), проведення особистих та виїзних прийомів громадян керівництвом Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації на період дії карантинних заходів скасовано.

Щоденно, в телефонному режимі, працівниками відділу надавалися консультації, роз’яснення та нагадування щодо виконання звернень громадян.

Щопонеділка, відповідальний за роботу із зверненнями громадян, в системі електронного документообігу «АСКОД» надсилав нагадування про закінчення термінів виконання звернень громадян у структурних підрозділах адміністрації.

Щомісячно, відповідно до затвердженого графіка, керівники структурних підрозділів Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації звітували про хід розгляду звернень громадян у підпорядкованих підрозділах.

Основним завданням Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації залишається своєчасне реагування на проблемні питання, порушені у зверненнях громадян, виявлення причин, що породжують їх надходження, усунення наявних порушень і недоліків із заявлених питань та вжиття заходів щодо подальшого попередження скарг, а також реалізацію конституційних прав, свобод людини й громадянина, які є головними основами демократичної, соціальної, правової держави.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена