Головна  →  Новини  →  12 травня 2021

Служба у справах дітей та сім’ї Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації інформує

Служба у справах дітей та сім’ї Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації інформує

В грудні 2020 року в Солом’янському районі міста Києва було відкрито  дитячий будинок сімейного типу, в якому створено умови для проживання 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підліткового віку.

Дітей прийняла в свої материнські руки матір-вихователька Зінченко Олена Юріївна.

Сім’я проживає в чотирикімнатній квартирі в новобудові, в якій за рахунок місцевого бюджету було організовано роботу з проведення ремонту, придбання меблів, побутової техніки, оргтехніки, предметів та товарів  повсякденного вжитку.

Минуло 4 місяці, з того часу, як Данило, Кирило, Настя, Еріка, Владик і Віталик з центру соціально-психологічної реабілітації для дітей були влаштовані до дитячого будинку сімейного типу та переїхали проживати в домашні умови, простіше кажучи - приїхали ДОДОМУ.

Діти отримали власний простір у дитячих кімнатах – власне ліжко, шафу, індивідуальне зручне місце для навчання. На обладнаній сучасною побутовою технікою кухні можуть допомагати мамі-виховательці готувати смачні   сніданки, обіди, вечерю. Вільний час проводити  на спортивному майданчику у дворі будинку, або у великому просторому парку.

Ці місяці були нелегкими для дітей та матері-виховательки. Довелося усім – і дітям і дорослим пристосовуватися до нових умов проживання, будувати сімейні стосунки батьки-діти.

Матір-вихователька – Олена Юріївна організувала режим дня дітей, який включив в себе навчання в школі, підготовка домашніх завдань, прогулянки на свіжому повітрі, перегляди телепередач, спілкування дітей один з одним. Влаштувала дітей до спортивних секцій, врахувавши бажання та вміння кожної дитини.

Олена Юріївна дарує своє життя і свій час дітям, з якими проживає. Вона прагне навчити дітей жити в сім’ї, подарувати їм сімейний затишок, свою турботу, бути їм дорослим другом, який завжди захистить і допоможе.

Діти у відповідь дарують їй свої посмішки.

Солом’янська районна  в місті Києві державна адміністрація  запрошує до співпраці мешканців Солом’янського району, які бажають прийняти на виховання в свою сім’ю дітей, оточити їх своєю любов’ю, турботою,  подарувати їм тепло справжньої родини.

За детальною інформацією звертайтесь до служби у справах дітей та сім`ї Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, просп. Повітрофлотський, 41, каб. №  417 (Тел. 207-09-70),  E-mail: [email protected].

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена