Головна  →  Новини  →  26 листопада 2021

На території КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулись заходи з увічнення пам’яті Бориса Патона

На території КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулись заходи з увічнення пам’яті Бориса Патона

Сьогодні на території КПІ ім. Ігоря Сікорського для увічнення пам’яті видатного науковця Бориса Патона відбулись урочисті заходи з відкриття пам’ятника вченого, меморіальної дошки на будинку, де народився і проживав Борис Євгенович та дошки у зв’язку з присвоєнням Державному політехнічному музею імені Бориса Євгеновича Патона.

Відкривав захід ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський. Серед почесних запрошених гостей також були присутні онучка Бориса Патона з родиною та скульптор – автор пам’ятника Анатолій Валієв.

Вшанувати пам’ять видатного вченого завітали голова Солом’янської РДА Ірина Чечотка, перший заступник Олександр Смик, заступники Олена Горпинченко та Євген Малий.

На зустрічі присутні ділились теплими спогадами про Бориса Євгеновича, згадували про його особливу любов до дітей та феноменальну пам’ять.

Борис Патон насправді унікальна особистість з безліччю нагород та орденів, alma mater якого став саме Політехнічний інститут. Саме там, в професорській квартирі, він народився, і навіть був охрещений в інститутській церкві. Все своє дитинство Борис Євгенович провів в науковому середовищі. Це пояснює міцний зв’язок з КПІ ім. Ігоря Сікорського, яким науковець опікувався протягом свого насиченого життя. Крім того, Борис Патон приділяв значну увагу збереженню історичної пам’яті для наступного покоління вчених і науковців. Відкриття Державного політехнічного музею у 1998 році також відбулось за активної підтримки Борис Євгеновича. Наукова діяльність Бориса Патона сприяла світовому визнанню вітчизняної науки. Його визначні досягнення – це наш національний скарб, який маємо берегти, поважати і передавати у спадок. Адже результатами його колосальної наукової праці, його дослідженнями та  відкриттями ми сьогодні усі безмежно пишаємось!

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена