Головна  →  Новини  →  1 липня 2015

Урочистості з нагоди випуску в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського

Урочистості з нагоди випуску в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського

26 червня, у Національному університеті оборони України відбувся черговий випуск офіцерів. Більше 200 офіцерів, які проходять службу і навчаються в НУОУ, нині виконують бойові завдання на сході України. Високий професіоналізм та самовідданість багатьох з них високо оцінені керівництвом держави, а вихованці військового вишу полковники Ігор ГордійчукМихайло Забродський та Сергій Шаптала за особисту мужність і героїзм отримали звання «Герой України». Серед офіцерів, які отримали дипломи - 78 учасників АТО.

Міністр оборони України Степан Полторак привітав випускників із отриманням дипломів. Відповідно до рішення екзаменаційної комісії у 2015 році понад 170 випускників університету отримали диплом магістра. З них 19 проходили навчання на оперативно-стратегічному рівні підготовки, 152 – на оперативно-тактичному. Серед випускників – військовослужбовці Республіки Казахстан та Республіки Корея.

«Черговий випуск офіцерів – підтвердження того, що ми готуємося захищати свою країну. Я хотів би сказати, що досвід, який ви отримали в АТО і під час навчання, дасть можливість приймати правильні управлінські рішення», - зазначив Міністр оборони.

До вітань військових приєдналися  голова Солом’янської адміністрації Максим Шкуро та  депутат Верховної Ради України Дмитро Андрієвський.

За особливі успіхи в навчанні кращому випускнику університету полковнику Володимиру Кидоню Міністр оборони України вручив перехідну шаблю часів Богдана Хмельницького.

Очільник оборонного відомства вручив державні нагороди сім’ям загиблих волонтерів Володимира Кочеткова-Сукача та Юрія Грачова, які пліч-о-пліч з військовослужбовцями НУОУ виконували бойові завдання в зоні проведення АТО. Їх імена викарбувані на пам’ятній стелі університету.

Присутні вшанували загиблих та віддали їм данину пам’яті, поклавши до меморіальних стел Героям України і військовослужбовцям, які загинули в зоні проведення АТО та до пам’ятника-погруддя Двічі Героя Радянського Союзу генерала армії Івана Черняховського квіти від Міністра оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України та особового складу Національного університету оборони України.

На завершення заходу військовослужбовці традиційно пройшли урочистим маршем.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена